S-a terminat și etapa intermediară a Ligii A Prohova și Superliga B. Iată rezultatele

Sport (Categoria articolului)

În urma câștigării Cupei Regiunilor 2022, Asociația Județană de Fotbal Prahova a primit dreptul de a participa în grupele preliminare ale UEFA Regions Cup, competiție la care participă reprezentativele regiunilor din toată Europa. Meciurile selecționatei prahovene vor avea loc începând cu data  de 25.10.2022, fapt va cauza amânarea mai multor etape. Din această cauză AJF Prahova, a decis disputarea mai multor etape intermediare în luna septembrie.

Trei dintre cele patru echipe câmpinene si-au disputat meciurile din etapa 6 a competițiilor în care sunt înscrise.

ACS Triumf Poiana Câmpina a reușit prima victorie din acest sezon, într-un meci cu final dramatic. Vremea perfectă pentru fotbal a scos localnicii din case, aceștia venind marți seară în număr destul de mare la stadion. Cei prezenți au avut ce vedea. Poiana a dobândit prima sa victorie din acest sezon, împotriva celor de la CSC Avântul Măneciu. Poiana a dominat meciul încă de la început, însă golul a întârziat să apară. La pauză echipele au intrat la cabine la scorul de 0-0, chiar dacă poienarii au reușit să marcheze, golul fiind anulat după o poziție de offside semnalizată de arbitrul asistent Adina Ciobanu, un arbitru de categorie superioară în fotbalul românesc. ACS Triumf Poiana a reușit să  deschidă scorul relativ repede la reluarea jocului după o acțiune de atac dusă la bun sfârșit de câmpineni. Partida părea să se îndrepte către o victorie a gazdelor, însă pe finalul jocului, jocătorul cu numărul 21 de la Poiana a recurs la un gest necugetat în urma unui moment mai tensionat și a încercat să iși lovescă adversarul cu palma în față. Arbitrul a decis să acorde cartonaș roșu direct pentru jucătorul gazdelor. Cu un om în plus Avântul Măneciu a marcat golul egalării pe finalul jocului, în urma unei faze fixe. În minutele de prelungire, Poiana Câmpina a profitat de o greșeală mare a portarului advers, care după o lovitură de cap a scăpat mingea în fața porții, iar atacantul gazdelor a împins mingea în poarta goală. Astfel ACS Triumf Poiana Câmpina s-a impus cu 2-1 și a obținut prima victorie din acest sezon.

La Coada Izvorului, CS Mănești 2013 a primit vizita Clubului Sportiv Câmpina. Echipa câmpineană nu a avut nici o emoție în acestă deplasare, rezolvând partida din prima repriză. Au deschis scorul prin Claudiu Dumitrescu în minutul 20, pentru ca peste doar câteva minute, Mugurel Dedu a marcat cel de al doilea gol. Repriza a doua nu a mai adus nicun gol iar CS Câmpina a învins CS Mănești cu socrul de 2-0. CSC are un început bun de sezon acumulând 13 puncte și se află la doar 2 puncte de locurile care asigură promovarea în Liga 3.

În finalul meciurilor din etapa intermediară, Sportul Câmpina a primit vizita celor de la CS Blejoi 2, întru-un meci contând pentru etapa a VI-a din Superliga B. După un început foarte bun de campionat Sportul Câmpina înregistrază a doua înfrângere consecutivă. CS Blejoi 2 a dominat meciul, câmpinenii nereușind să pună deloc probleme în prima repriză. Golurile oaspeților au fost marcate în repriza secundă, când defensiva Sportului a cedat de două ori. Câmpinenii puteau marca golul de onoare în minutul 85 când arbitrul central Cojan Constantin Gabriel a dictat lovitură de pedeapsă, însă nu au putut să o transforme. În minutul 89 portarul celor de la Blejoi a ieșit hazardat din poartă la o fază de atac a Sportului unde și-a faultat adversarul și a primit cartonaș roșu. Chiar dacă oaspeții au fost nevoiți să introducă în poartă un jucător de câmp pentru finalul meciului, tabela s-a păstra intactă și meciul s-a terminat cu scorul de 2-0.

Pentru iubitorii de fotbal din municipiu, urmează în weekend o etapă în care pot urmări pe stadionul Petrol, pe CS Câmpina care va evolua pe teren propriu. Programul de weekend este următorul:

Sâmbătă 17.09.2022 ora 11:00 Liga A Prahova etapa 7:

CS Câmpina – AS Voința Vărbilău (Stadion „Petrol” Câmpina)

 

Sâmbătă 17.09.2022 ora 17:00 Liga A Prahova etapa 7:

AFC Bănești-Urleta – ACS Triumf Poiana Câmpina (Stadion Club Sportiv Bănești)

 

Duminică 18.09.2022 ora 11:00 Superliga B Prahova etapa 7

Olimpia Comarnic – Sportul Câmpina (Stadionul Comarnic)

 

Duminică 18.09.2022 ora 13:30 Liga B Seria Vest etapa 4

Voința Adunați – FC Muscelul Câmpina (Stadionul Adunați)