CS Câmpina a pierdut derby-ul cu CSO Tricolorul Breaza în timp ce Sportul Câmpina a făcut un pas important spre evitarea retrogradării.

Sport (Categoria articolului)

CSO Tricolorul Breaza - CS Câmpina

Poate cel mai așteptat meci din acest sezon s-a terminat dezamăgitor pentru câmpineni. S-au făcut multe calcule înaintea acestei partide, iar pentru CS Câmpina singura soluție era victoria. Un egal sau o victorie ar fi ajutat pe CSO Tricolorul Breaza să obțină un avantaj considerabil în fruntea clasamentului.

Fără antrenorul Costin Plăvache pe bancă, după acesta a demisionat vineri și cu presiunea gândului că întâlnesc singura echipă care i-a învins în acest sezon, brezenii au intrat foarte motivați pe teren, conștinetizând miza foarte mare a partidei. Primele 20 de minute au fost echilibrate, ambele echipe luptându-se mai mult pentru posesie la jumătatea terenului. Pentru câmpineni "firul" s-a rupt în minutul 23, când Costin Anghel a deschis scorul, profitând de o respingere în față a lui Antal, în urma unei lovituri libere. Doar 5 minute mai târziu gazdele au marcat din nou prin Cristi Negotei, care a profitat de o pasă foarte bună a lui Duricu, dar și de o greșeală a unui fundaș advers care nu a reușit să preia o minge simplă. Atacantul brezean a ajuns astfel în poziție 1 vs 1, pe care l-a învins printr-o execuție cu latul. Replica oaspeților a întârziat să vină, iar jocul a continuat sub dominația tricolorilor și în repriza secundă, când tot gazdele au mai înscris de două ori. În minutul 68' Negotei a profitat de o nouă greșeală individuală, recuperând mingea în apropierea careului advers, apoi a încheiat cu un șut necruțător de la 17 metri. Scorul final a fost stabilit de Daniel Dumitru în minutul 83'. Pe final fanii din Breaza l-au luat în colimator pe fundașul câmpinean Coman care, cu o intrare dură, a scos din joc unul dintre adversari, fanii huduindu-l la fiecare atingere de minge până la finalul jocului. Singura ocazie a câmpinenilor a venit pe final, la o minge expediată cu capul spre poarta adversă, respinsă de un fundaș advers. Astfel cei de la CS Câmpina au fost nevoiți să se recunoască învinși cu scorul de 0-4. La final gazdele au sărbătorit cu cei aproximativ 500 de fani prezenți la stadion.

 

Sportul Câmpina - Carpați MEFIN Sinaia

Sportul Câmpina a reușit o victorie la limită împotriva unui adversar modest, într-un meci care pe vremuri ar fi însemnat un adevărat derby. Din păcate nici vremea nu a ținut cu fotbalul, a plouat torențial pe toată durata partidei, iar singurii fani prezenți au fost cei din Câmpina, care au onorat cum se cuvine acest duel.

De pe teren a lipsit spectacolul, chiar dacă am avut parte de 3 goluri. Toate reușitele au fost înregistrate dupā pauză. A fost nevoie de un penalty pentru ca tabela să fie deblocată, Corneanu transformând o lovitură de pedeapsă fără emoții. Replica oaspeților a venit 10 minute mai târziu, în minutul 68' după un contraatac finalizat cu succes de jucătorii din Sinaia. În ciuda jocului mai bun, prestat de câmpineni, tot oaspeții puteau trece în avantaj, dar atacantul echipei din Sinaia a ratat incredibil dintr-o situație din care este mai greu să ratezi decât să marchezi. Câmpinenii au izbutit golul victoriei prin Popa, după o pasă care a făcut șah mat defensiva adversă, obligând portarul să iasă din poartă. Astfel Popa nu a avut decât să trimită mingea în poarta goală. În minutele de prelungire câmpinenii au fost salvați de arbitrul asistent Mădălina Crăciun, care a semnalizat corect un offside după ce oaspeții au trimis mingea în poartă, consemnând astfel victoria celor de la Sportul Câmpina cu 2-1.

 

CS Scorțeni Mislea - FC Muscelul Câmpina

Pe un teren dificil, în fața unei echipe adverse bine organizate, FC Muscelul Câmpina a obținut prima victorie într-un meci oficial din acest an. Victoria a fost obținută în ultimele minute de joc, când nimeni nu credea că se mai poate întâmpla ceva. Momentul "izbăvitor" pentru câmpineni a sosit în minutul 83' în urma unui fault în interiorul suprafeței de pedeapsă, la care arbitrul Chipon Emilian a dictat lovitură de la 11 metri. Laurențiu Bucur a transformat penalty-ul în minutul 84', apoi Alex Epurescu a speculat o greșeală a portarului din Mislea, stabilind astfel scorul final în minutul 88'.

 

ACS Triumf Poiana Câmpina - ACS Atletic United 1906 Ploiești

Poiana Câmpina a întâlnit pe Atletic United doar pe "hârtie" pentru că știm cu toții situația generată de desființarea legendarei echipei din Ploiești.

"Poienarii" s-au duelat astfel cu jucătorii celor de la Târgșorul Vechi. Din păcate pentru puținii fani prezenți, cele două echipe au făcut un meci foarte slab, încercând să "păcălească" prin multe simulări experiența arbitrului Dumitru Valentin. Oficialul din lotul național de Liga I, nu s-a lăsat ușor impresionat de căzăturile spectaculoase ale jucătorilor, având astfel parte de multe proteste. Scorul a fost deschis de Poiana, prin Ionuț Alexe, care a transformat o lovitură de pedeapsă în minutul 13'. Oaspeții au răspuns forțând în atac și reușind egalarea în minutul 20'. Scorul final (2-1) a fost stabilit de Stan în minutul 55', urmând apoi momente în care oaspeții au preluat conducerea partidei, însă în ciuda numeroaselor ocazii de gol au ratat din toate pozițiile posibile. S-a remarcat și portarul Stoica, care a păstrat tabela intactă cu 3 intervenții de zile mari. Am avut parte din păcate și de câteva incidente neplăcute, portarul "poienarilor" lovind neintenționat un copil cu mingea în figură. Tot la incidente neplăcute putem trece și intrarea lui L. Ion care, din alunecare cu ambele picioare în față direct pe adversar, a scăpat doar din noroc fără o accidentare. Arbitrul partidei a sancționat corect cu eliminare directă această intrare.

 

Programul echipelor câmpinene în etapa viitoare:

 

Sâmbătă 08.04.2023 Liga A Prahova etapa 23:

CS Câmpina - CS Mănești 2013 (Teren Sintetic "Petrol"; Câmpina

 

Sâmbătă 08.04.2023 Liga A Prahova etapa 23:

CSC Avântul Măneciu - ACS Triumf Poiana Câmpina (Stadion "Avântul"; Măneciu)

 

Duminică 04.04.2023 Superliga B Prahova etapa 23:

CS Blejoi 2 - Sportul Câmpina (Stadionul Clubului Sportiv Blejoi)

 

Duminică 04.04.2023 Liga B Prahova seria Vest etapa 18:

Voința Adunați - FC Muscelul Câmpina (Stadion "Eugen Șoriceanu"; Breaza)

 

Felix Precup