Sportul Câmpina a câștigat primul meci oficial după 5 luni în care n-a obținut decât o victorie. Și restul echipelor câmpinene au obținut rezultate bune.

Sport (Categoria articolului)

Sportul Câmpina - Unirea Teleajen Ploiești.

Pe 30 Octombrie 2022 Sportul Câmpina învingea pe AS Știința Albești cu 2-1 pe teren propriu. De atunci au urmat 7 meciuri, din care câmpinenii au pierdut 6, singura victorie obținută fiind prin neprezentarea adversarilor la meci, în urmă cu două etape.

Așteptarea a luat însă sfârșit și Sportul Câmpina a obținut o victorie și pe terenul de joc, spre bucuria fanilor care au fost prezenți într-un număr neobișnuit de mare la meciurile celor de la Sportul. Victoria câmpinenilor a fost asigurată de golul lui Țigănuș care a înscris dintr-un penalty dictat corect de centralul partidei. Meciul a avut un ritm frumos, peste cel obișnuit din Superliga B, cu puține faulturi și fără proteste sau incidente majore. Singurul moment care a stricat oarecum meciul, s-a produs atunci când un jucător de la Unirea Teleajen a fost sancționat pentru injuriile aduse arbitrului Manu Paul, arbitru aflat în lotul național de Liga a III a, care de altfel a arbitrat impecabil.

În repriza a doua ploieștenii, deși aflați în 10 oameni, au controlat partida și au avut ocaziile importante. Portarul celor de la Sportul Câmpina a avut 3 intervenții foarte bune, care au ajutat gazdele să obțină toate cele 3 puncte după această partidă.

 

CS Strejnicu 2021 - CS Câmpina

Pe stadionul "Conpet" din comuna Strejnic, după cum se aștepta toată lumea, am avut un meci fără istoric, în care cea mai slabă echipă din Liga A, s-a întâlnit cu CS Câmpina, una dintre cele mai în formă grupări din acest sezon.

În ciuda faptului că antrenorul Claudiu Dumitrescu a trimis în teren "garnitura" principală, cei din Strejnic au scăpat cu "doar" 6 goluri primite. Badea și Botoșneanu s-au remarcat cu câte o dublă, iar Bărcănescu și Bej au marcat golurile care au consemnat victoria câmpinenilor cu 6-0. De menționat că toate reușitele au fost înregistrate în prima repriză.

 

ACS Triumf Poiana Câmpina - Unirea Urlați

Dacă în deplasări poienarii nu se descurcă prea bine, pe teren propriu, echipa arată ca o formație solidă, capabilă să se bată de la egal la egal cu orice adversar din Ligă.

Poiana Câmpina a dominat autoritar această partidă, cei de la Unirea Urlați nereușind să pună în pericol deloc poarta gazdelor.

Poiana a deschis scorul în minutul 7' printr-o execuție de generic a lui Stan, pentru ca apoi tot el să dubleze avantajul în minutul 18'. Scorul final al partidei a fost stabilit în minutul 80' de I. Alexe.

După acest 3-0, poienarii rămân neînvinși pe teren propriu în anul 2023.

 

FC Genesis Filipeștii de Pădure - FC Muscelul Câmpina

Singua echipă din oraș care nu se poate lăuda cu o victorie în această etapă, este Muscelul Câmpina. Efectuând o deplasare până pe Stadionul "Metalul" din Dițești, câmpinenii au fost luați prin surprindere de gazde, care au deschis scorul rapid prin I.Brașoveanu. în minutul 3. După un sfert de oră scorul era deja 2-0. Câmpinenii au revenit în joc prin golul lui Butuza, care a marcat la debutul său, dar până la pauză cei din Filipești au urcat scorul la 3-1 prin I.Vaida. Câmpinenii au izbutit totuși să reducă din diferență prin Butuza în minutul 45+3'

În repriza secundă, câmpinenii nu au avut de ales decât să forțeze egalarea. Rămași cu un jucător în minus, după un cartonaș roșu acordat corect de arbitrul partidei, câmpinenii nu au mai avut din păcate puterea să înscrie golul egalizator și au fost nevoiți să se recunoască învinși cu 2-3.

Cei de la FC Muscelul au acuzat arbitrajul, deoarece golul 2 al gazdelor a venit după o gafă mare a tușierului, care nu a semnalizat un offside mare de câțiva metri. Apoi tot oaspeții au reclamat că celor de la FC Genesis li s-au permis multe intrări dure fără a fi sancționate de arbitru.

 

Programul Echipelor câmpinene în etapa viitoare:

 

Sâmbătă 25.03.2023 Liga A Prahova etapa 21:

CS Câmpina - CSC Berceni (Teren Sintetic "Petrol"; Câmpina)

 

Sâmbătă 25.03.2023 Liga A Prahova etapa 21:

ACS DP Cornu - ACS Triumf Poiana Câmpina (Stadion Cornu)

 

Duminică 26.03.2023 Superliga B Prahova etapa 21:

Petrolul Ologeni - Sportul Câmpina (Stadion Ologeni)

 

Duminică 26.03.2023 Liga B Prahova seria Vest etapa 16:

FC Muscelul Câmpina - Progresul Provița de Jos (Teren Sintetic "Petrol"; Câmpina)

 

Felix Precup