25' cu Alina Spulber-Gavrilescu

25' (Categoria articolului)

Alina Spulber-Gavrilescu a tratat de-a lungul timpului sute, poate chiar mii de copii prahoveni, până când, în anul 2012 a ales o nouă provocare în cariera de medic, plecând să profeseze în Franța. Astăzi în cadrul Emisiunii 25’ aflăm care sunt provocările unui medic român plecat la muncă peste hotare.

Adeptă a medicinei de ”modă veche”, axată pe o relație mult mai apropiată între medic și pacient, Alina Suplber-Gavrilescu a plecat în anul 2012 în Franța unde a fost medic de familie timp de 9 ani. A trebuit să se adapteze rapid la un sistem de sănătate mult mai bine dezvoltat decât cel din România. S-a adaptat repede la condițiile de muncă de peste hotare, dar a păstrat mereu ”abordarea umană a medicinei” bazată pe empatie și o bună comunicare cu pacienții, lucru ce a ajutat-o să câștige rapid încrederea și aprecierea pacienților din Franța. După aproape 10 ani de muncă în străinătate s-a întors în România unde deși nu mai profesează în medicină, se axează pe îngrijirea animalelor de companie pentru care vrea să creeze pe viitor un adăpost.

 

Bucurându-se cu adevarat de viață, după o lungă carieră în domeniul medical, Alina Spulber-Gavrilescu a redescoperit frumusețea orașului Câmpina, iar pe lângă adăpostul pentru animale de companie pe care vrea să îl înființeze, speră ca orașul să rămână ca și până acum un loc verde, cu aer curat în care te poți apropia de natură.