Meciuri bune și mai puțin bune ale echipelor din Câmpina în această etapă

Sport (Categoria articolului)

În etapa a 10-a din Liga A Prahova ACS Triumf Poiana Câmpina a avut posibilitatea să se redreseze la golaveraj după ce a pierdut la diferență mare de scor în fața celor de la ACSC Petrolul 95 Ploiești. Poienarii s-au întors pe teren propriu pentru a primi vizita celor de la CS Strejnicu 2021, singura echipă care nu are niciun punct în acest sezon. Meciul a fost aproape să nu mai înceapă. Cu doar câteva minute înainte de începerea partidei cei de la Strejnicu nu aveau suficienți jucători pentru a începe partida. Până la urmă au mai apărut jucători de la vestiar și partida a început cu aproximativ 10 minute întârziere. Un lucru de apreciat este că oaspeții au jucat până la urmă, cel puțin pentru fanii aflați la stadion, care au onorat în număr mare acest meci, la fel cum se întâmplă în mod normal la meciurile de acasă ale echipei din Poiana. Pe teren, câmpinenii au dominat jocul, meciul neprezentând un mare spectacol în majoritatea timpului, iar Poiana a și irosit mai multe ocazii mari de a marca. Gazdele au deschis scorul repede încă din minutul 3 al partidei, iar golul secund a venit destul de repede. A urmat apoi un joc în care câmpinenii atacau și ratau ocazii mari, ritm rupt uneori de câteva ieșiri mai sfioase în atac ale jucătorilor din Strejnicu. Cu toate acestea scorul pauzei a fost doar 2-0. Poienarii s-au concentrat mai mult în repriza a doua și au marcat de mai multe ori, conștienți că după cele 7 goluri primite la Ploiești aveau nevoie de o prestație mai bună pentru a recupera la capitolul golaveraj, În final ACS Triumf Poiana Câmpina s-a impus cu scorul de 5-0.

S-a marcat mult și pe stadionul „Viorel Mateianu” din Boldești, acolo unde s-au deplasat cei de la CS Câmpina. Partida părea a fi una accesibilă pentru elevii lui Mugurel Dedu, care au marcat repede. Încă din minutul 17 câmpinenii conduceau cu 2-0, însă meciul a luat o turnură neașteptată. Gazdele au egalat rapid anulând avantajul de două goluri al câmpinenilor. Jucătorii din Boldești nu doar că au reușit egalarea dar au continuat să fie ei cei care introduc mingea în poarta adversarilor. Au reușit să o facă de 5 ori până la finalul partidei. Astfel CS Câmpina a ratat ocazia să învingă un adversar aflat în lupta pentru promovare, avantajul de 2 goluri obținut rapid nu a fost suficient, iar câmpinenii s-au văzut învinși de CSO Boldești-Scăeni cu scorul de 5-2.

Sportul Câmpina a fost și ea programată să joace pe teren propriu în acest weekend și au trecut cu bine peste incidentul nefericit de acum două săptămâni de la meciul care nu a mai început. De acestă dată totul a fost în  regulă și meciul cu CSO Mizil s-a desfășurat conform programului. S-a jucat un meci puțin spectaculos unde mai degrabă s-a dat o bătălie fizică pentru controlul balonului la mijlocul terenului, în prima repriză golurile lipsind, datorită unui joc „sărac” în faze de poartă. Actul secund a continuat în aceeași notă ca în prima parte a meciului. CSO Mizil a dispus de prima ocazie mai mare a jocului, însă nu a reușit să o concretizeze. Finalul însă a salvat impresia generală a meciului. Totul a început când mai erau doar vreo 15 minute de jucat, iar Sportul Câmpina a deschis scorul după o fază frumosă, o centrare terminată un voleu în plasa porții celor de la Mizil. Oaspeții nu au stat mult pe gânduri și după doar câteva minute au reușit egalarea, după o fază bună de joc în care jucător din extrema stângă a trimis mingea pe jos spre centrul careului, iar atacantul de la CSO Mizil nu a avut de făcut nimic mai mult decât să trimiă mingea în poarta liberă. Câmpinenii nu s-au lasat însă și au izbutit să obțină golul victoriei în minutele de final ale timpului regulamentar. Arbitrul partidei a prelungit repriza cu 5 minute însă în aceste minute câmpinenii au fost mai ocupați să joace la trecerea timpului. Până la urmă Sportul Câmpina a câștigat cu 2-1 și a pus capăt seriei de înfrângeri.

În Liga B seria Vest FC Muscelul Câmpina, care venea după două victorii cosecutive nu s-a simțit prea bine pe terenul „Piciu Florinaș” din Băltița. Și aici s-au înscris multe goluri, însă din păcate acestea au fost în poarta câmpinenilor. Cu 3 absențe importante în lot și cu ghinionul de a pierde doi titluari încă din minutul 20, defensiva celor de la FC Muscelul a cedat de 5 ori pe parcursul meciului. Conduși cu 2-0 la pauză, Remus Mîrsanu a redus din diferență și câmpineni sperau că pot reveni în joc, însă la doar un minut distanță au primit și golul 3, iar din acel moment jocul echipei s-a rupt definitiv. FC Muscelul Câmpina a cedat în fața adversarilor CS Mănești 2013 Băltița cu scorul de 5-1.

Pentru toate echipele câmpinene urmează meciuri de campionat în weekend.

 

Sâmbătă 15.10.2022, Liga A Prahova, etapa 11:

CS Câmpina – CS Brazi (Teren Sintetic „Petrol”; Câmpina)

 

Sâmbătă 15.10.2022, Liga A Prahova, etapa 11;

CSC Berceni – ACS Triumf Poiana Câmpina (Stadion Berceni)

 

Duminică 16.10.2022, Superliga B Prahova, etapa 11;

Brădetul Ștefești – Sportul Câmpina (Stadionul Ștefești)

 

Duminică 16.10.2022, Liga B Prahova seria Vest, etapa 8:

FC Muscelul Câmpina – AS Genesis Filipești de Pădure (Teren Sintetic „Petrol” Câmpina)