25' cu Alexandru Baron

25' (Categoria articolului)

Povestea invitatului de azi este despre muncă și sacrificiu. În această ediție a emisiunii 25”, aflăm care este drumul către fotbalul de top chiar de la Alexandru Baron. 

Alex Baron, este un tânăr câmpinean căruia fotbalul i-a oferit posibilitatea să se afirme în străinătate, reușind să se impună în fața multor alți jucători talentați, în Spania, țară cu multă tradiție în istoria sportului rege. Chiar dacă în prezent evoluează la cel mai înalt nivel, în copilărie Alex Baron nu s-ar fi gândit niciodată că va avea o carieră promițătoare în fotbal. A început acest sport la insistențele tatălui său și chiar dacă la început nu părea să fie atras de fotbal, în timp a învățat să îl iubească. A început junioratul la clubul HM Junior Câmpina, într-o perioadă în care chiar el consideră că era cel mai slab jucător de pe teren, iar după o scurtă vreme petrecută departe de terenul de fotbal, a revenit, motivat să progreseze și să devină cel mai bun, moment în care, cariera sa a intrat pe un trend ascendent. În urma evoluțiilor bune din Campionatul Județean, a fost transferat de Petrosport Ploiești, apoi de Petrolul Ploiești, club la care a evoluat în Campionatul de Juniori Republicani. La scurt timp a fost urmărit de scouteri din Europa, echipa spaniolă C.D.C Moscardo, arătându-și interesul și realizând ulterior transferul jucătorului câmpinean. În anul 2023, în luna Octombrie, toată munca sa a fost răsplătită în momentul în care a semnat cu Rayo Vallecano, devenind astfel primul câmpinean care a evoluat în tricoul legendarului club din Madrid. 

 

La doar 20 de ani, Alex Baron are planuri mari, sperând să continue evoluțiile bune și să facă pasul spre La Liga, dar și spre Echipa Națională a României. Alex își păstrează și visul de a evolua într-o bună zi pentru clubul său de suflet, Steaua București (FCSB).