HM Junior Câmpina - ACS DP Cornu U19, meci tensionat cu o lungă istorie între băncile tehnice ale celor două echipe.

Sport (Categoria articolului)

Uneori în fotbal nu doar poziția geografică, tradiția, sau lupta pentru a demonstra care echipă este mai bună creează un derby. În cazul celor de la HM și Cornu, toată rivalitatea pornește de la animozitățile pe care antrenorul celor de la Cornu le are cu tot staff-ul câmpinenilor. În spate este o poveste lungă între antrenorul F.Toader și fostul club la care a activat în trecut.

În ciuda ploii, meciul s-a disputat în fața unei audiențe notabile, la stadion fiind prezenți aproximativ 200 de oameni, adică aproape de capacitatea maximă de locuri pe scaune ale tribunei. ACS DP Cornu avea un singur obiectiv: să îi încurce pe campineni în cursa pentru apărarea titlului. Până să încerce asta pe teren, antrenorul de la Cornu a încercat să joace murdar și să îi convingă pe arbitrii că echipa gazdă folosește un jucător care nu ar avea dreptul să promoveze.

După o scurtă confruntare între legitimațiile jucătorilor și foaia de joc, a putut începe în sfârșit fotbalul. Cei de la ACS DP Cornu au rezistat decât 12 minute până când HM Junior Câmpina a deschis scorul. A urmat destul de repede și golul de 2-0, moment în care antrenorul oaspeților și-a dat seama că nu are nici o șansă pe teren, așa că a început circul. Acesta a scos mai întâi un jucător de pe teren după doar 20 de minute de joc. Cel mai grav însă a fost modul în care a umilit un jucător accidentat. Faptul că respectivul jucător era bandajat de doctorul echipei câmpinene, l-a enervat pe antrenor care i-a reproșat că durează prea mult. Din pasiunea pentru sport, tânărul fotbalist nici nu a mai așteptat să fie pansat corespunzător la cele două degete pe care și le luxase și a intrat în teren. Antrenorul a avut însă alte planuri, schimbându-l imediat, chiar dacă acesta nu a vrut să părăsească terenul în primă instanță. Până la urmă a ieșit de pe teren îndreptându-se spre vestiare ca să își descarce probabil nervii.

HM Câmpina a continuat recitalul de fotbal, majorând diferența de pe tabela, grație golului marcat de Remus. În repriza secundă, Stas, un jucător venit din Ucraina a înregistrat o dublă, transformând un penalty apoi reușind o execuție spectaculoasă din marginea careului. La victoria cu 6-0 a câmpinenilor au contribuit Gabi, Remus și Stas, toți 3 marcând câte o dublă.

După acest meci putem spune că jucătorii formației din Cornu merită tot respectul pentru jocul prestat, iar antrenorul F. Toader merită un loc în "colțul rușinii" după ce tot meciul a fost mai ocupat să își înjure adversarii și să comenteze ironic toate deciziile arbitrilor, etalând un comportament total nesportiv pe care sperăm să nu îl mai vedem prea curând pe terenul de fotbal.

 

Felix Precup