Ceață la derby-ul de tradiție al Ligii Muscel de minifotbal Real – Portocala

Sport (Categoria articolului)

 

În Liga Muscel nu este vorba doar despre o rivalitate între cele mai puternice echipe din campionat, ci și despre un duel de tradiție pentru echipele s-au format și păstrează încă o parte din grupul original în care au debutat. Aceste derby-uri nu sunt de obicei atât de spectculoase precum alte meciuri din ligă, dacă ţinem cont de numărul de marcate. În general niciuna dintre echipe nu vrea să riște să primească gol, deci se concentrază mai mult pe defensivă. Din aceste motive pentru a marca într-un astfel de meci este nevoie de faze ofensive bine articulate care să destabilizeze serios defensiva adversă foarte bine organizată.

Nici în meciul de săptămâna trecută nu s-au marcat multe goluri. Am putut vedea în schimb multă determinare în teren, presiunea ducând și la unele faze mai încinse, iar nervii n-au lipsit nici din acest derby. Meciul s-a jucat în niște condiții speciale, având în vedere că înainte de startului partidei, în Câmpina a plouat torențial, iar pe parcusul partidei, o ceață densă s-a așternut deasupra terenurilor de la baza sportivă Soceram. În aceste condiții niciuna dintre echipe nu a riscat prea mult, dar Real a dominat jocul din punct de vedere al posesiei. Chiar dacă Portocala s-a apărat foarte bine, adversarii au fost mai inspirați în atac.

Real a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri, deşi în actul secund Portocala a trebuit să își asume mai multe riscuri în atac fără a reuşiconcretizeze pe tabela de scor. A marcat în schimb Rea,l care s-a impus la final cu scorul de 3-0 într-un meci care a descris perfect pasiunea pe care jucătorii din Liga Muscel o investesc în aceste meciuri.

Chiar dacă la prima vedere pare doar un turneu între prieteni, protagoniștii respectă miza și tradiția acestei competiții, care sperăm să aibă parte de cât mai multe ediții.

În continuarea etapei, s-a revenit la media mare de goluri din acest sezon. Vicecampionii sezonului trecut Energia Breaza, s-a impus fără probleme în fața celor de la Black Vipers. Energia a condus încă de la pauză cu un scor consistent, în prima repriză marcând de patru ori și primind doar un gol. S-a marcat și în actul secund două ori, câte un gol de ambele părți, astfel că Energia a câstigat cu scorul de 5-2.

A fost spectacol și pe terenul alăturat, unde în partida Confind – Winchester s-au marcat 13 goluri. Echipele au mers majoritatea partidei cap la cap, pentru ca în final doar un gol să facă diferența în favoarea celor de la Confind. La pauză Confind a condus cu scorul de 3-2, dar reușitele ofensive nu au lipsit nici după pauză, când s-a mai înscris de încă 7 ori. După un duel în care victoria putea să meargă la oricare din cele două echipe, Confind s-a impus cu 7-6, iar Winchester mai are de așteptat până la prima victorie din acest sezon.

Etapa a fost concluzionată cu un rezultat de egalitate între două echipe solide ale ligii: Team Green și Foresta Brebu. Niciuna dintre acestea nu a reușit să găsească un gol care să le aducă victoria în repriza secundă. Scorul de 2-2 înregistrat la pauză, a fost și cel care a rămas pe „tabela de marcaj” până la finalul partidei. Cele două echipa au plecat astfel cu câte un punct din acestă confruntare.

După începutul de etapă cu puține reușite, golurile au venit în zielele următoare de joc marcându-se în total de 27 de ori, iar din punct de vedere al sancțiunilor disciplinare, s-au acodat 9 cartonașe galbene.

În urma victoriei împotriva Portocalei, Real urcă din nou pe poziția de lider, clasamentul complet după Etapa 5 arată astfel:

 

1.    Real – 13 puncte; GA: 25-7

2.    Portocala Mecanică – 12 puncte; GA: 25-12

3.    Energia Breaza – 9 puncte; GA: 24-19

4.    Team Green – 8 puncte; GA: 17-18

5.    Confind – 5 puncte; GA: 15-21

6.    Foresta Brebu – 4 puncte; GA: 17-16

7.    Black Vipers – 4 puncte; GA: 13-26

8.    Winchester – 1 punct; GA: 17-31