A început al șaselea sezon al Ligii Muscel de Minifotbal

Sport (Categoria articolului)

Cel mai practicat sport de echipă din România, minifotbalul are o ligă amatoare de seniori chiar în Municipiul Câmpina, Liga Muscel are o tradiție de trei ani iar în această săptămână a început al șaselea sezon din istoria acesteia.

Primul meci al actualului sezon a fost partida dintre Black Vipers și Real, o confruntare spectaculoasă în care s-au marcat 10 goluri, 9 dintre acestea marcate de cei de la Real. Prima repriză a fost mai echilibrată si s-a terminat cu scorul de 2-0 însă. după pauză Real a dat drumul la goluri marcând de 7 ori. Unicul gol al celor de Black Vipers a fost marcat din penalty pe final de partidă.

Astfel scorul primului meci din acest sezon a fost: Black Vipers – Real 1-9.

 

Sistemul de joc

Trebuie menționat că se joacă două sezoane pe an, sezonul de vară și cel de toamnă. În afară de Liga de 14 meciuri se mai joacă și Cupa Muscel și Super Cupa, unde se întâlnesc câstigătoarele Ligii cu echipa care s-a impus în Cupă.

În cadrul Ligii activează în prezent opt echipe care inițial s-au format dintr-un grup de seniori care se strângeau la un fotbal pe terenurile din Parcul Soceram, iar ideea de campionat a pornit de la dorința de a juca meciuri competitive, cu miză, într-un cadru organizat. Ulterior din acel grup s-au format echipele care iau startul în această ligă.

A urmat „branduit-ul”, așa cum se spune în limbaj fotbalistic, adică si-au ales lotul, numele, și un manager, fiecare echipă având siglă proprie și echipament personalizat. Cele 8 echipe care iau startul în acest sezon sunt: Real, Energia Câmpina, Portocala Mecanică, Winchester, Team Green, Foresta Brebu, Black Vipers, Confind.

Regulament de joc:

-        Vârsta de participare este 38+ fiecare echipa având posibilitatea să folosească maxim doi jucători cu vârsta cuprinsă între 32 și 38 de ani, care trebuie să fie schimbați între ei obligatoriu.

-        Dacă un fost jucător profesionist vrea să se înscrie în ligă condiția este să nu ma fi fost legitimat la un club profesionist în ultimii 3 ani.

-        Durata meciurilor este de 80 de minute, două reprize de câte 40 de minute cu pauză de 10 minute.

-        Echipele dispun de număr nelimitat de schimbări, atâta timp cât arbitrul le autorizează, iar observatorul de joc le trece în foaia tehnică a partidei.

-        În caz de cartonaș roșu echipa trebuie să joace 10 minute cu un om în minus.

 

Cele 8 echipe din Ligă dispută în total 14 meciuri (tip tur-retur).

În caz de egalitate de puncte criteriul de departajare este rezultatul direct, urmat de golaveraj. Conform organizatorilor echipa Real a reușit să câstige campionatul de cele mai multe ori până acum. Doar echipa Energia a reușit să câstige un sezon în detrimentul celor de la Real.

În Cupă, unde s-au disputat până acum 3 ediții,  de două ori s-a impus Portocala Mecanică, cealaltă ediție fiind câștigată de Energia Câmpina.

Ultima zi de vară din anul 2022 ne-a adus în Parcul Soceram două meciuri care s-au jucat concomitent, pe cele două terenuri. Este vorba despre partidele: Energia Câmpina – Winchester, finalizat cu scorul de 11-3  și Team Green – Confind scor 5-3

Prima etapa se va termina astăzi,  01.09.2022 cu meciul dintre: Portocala Mecanică și Foresta Brebu.

 

Felix Precup