Un jucător care a evoluat în trecut pentru Confind a adus victoria Realului. Iată cum s-a desfășurat etapa 5 din Liga Muscel.

Sport (Categoria articolului)

Real - Confind

Etapa a 5-a a pus în față două dintre cele mai vechi rivale de pe Muscel, două echipe care se duelează încă din primul sezon.

Cei de la Confind sunt în continuare urmăriți de ghinion, fiind învinși din nou la limită. Aceștia au pierdut 4 din 5 meciuri în acest sezon, la un singur gol diferență.

Am avut din nou parte de un meci echilibrat, unde diferența a fost făcută de o singură reușită. Chiar dacă s-au marcat puține goluri, partida a dispus de un ritm bun și de multe faze de poartă.

Golurile victoriei au fost marcate de Bogdan Brânzea, managerul celor de Real, care însă și-a început aventura în Liga Muscel la Confind, unde a evoluat în primul sezon. Tot împotriva fostei echipe a jucat și Florin Albu, care s-a transferat la Real la finele sezonului trecut. Partida s-a concluzionat cu scorul de 2-1 în favoarea celor de la Real.

 

Foresta Brebu - Portocala Mecanică

Tot în această etapă am avut un nou duel interesant între cea mai recentă câștigătoare a Cupei și vicecampioana sezonului trecut. După cum era de așteptat, "bătălia" dintre cele două a fost foarte echilibrată. Niciuna dintre cele două echipe nu a putut să obțină un avantaj decisiv, ambele formații practicând jocul cu mare atenție, încercând să elimine orice risc care ar fi putut duce la o înfrângere. La fluierul final al arbitrului, între Foresta Brebu și Portocala Mecanică scorul înregistrat a fost 2-2, un egal echitabil pentru ambele echipe.

 

Winchester - Black Vipers

Surpinzător sau nu partida cu cele mai multe goluri marcate din această etapă a fost cea dintre codașele clasamentului, Winchester și Black Vipers. A fost o dispută "aprinsă", cu multe dueluri fizice pentru posesia balonului și câteva intrări dure care au adus de altfel și 3 cartonașe galbene în tabăra "viperelor". Avantajul decisiv a fost preluat de Black Vipers, care au evoluat mai bine în partea secundă, reușind să se impună cu 5-3. Astfel i-au trimis pe cei de la Winchester pe ultimul loc al clasamentului.

 

Team Green - Energia Breaza

A fost o partidă plină de emoție pentru cei de la Energia Breaza, care au evoluat în memoria fostului coleg de echipă Giani Duricu, o persoană care și dedicat toată cariera sportivă echipelor de fotbal din Breaza. Din păcate Giani Duricu a decedat în urmă cu două săptămâni la doar 49 de ani.

Partida a început cu un moment de reculegere, iar cei de la Energia Breaza au retras definitiv tricoul cu numărul 3, în semn de respect pentru fostul lor coleg. Brezenii au dominat în mare parte partida, reușind să își procure un avantaj de 3 goluri, însă cu toate acestea au avut mari emoții pe final. Ultimele minute ale meciului au aparținut verzilor, care erau foarte aproape să întoarcă scorul. Din nefericire pentru ei, după ce au redus din diferență, marcând 2 goluri, au ratat două ocazii mari de a egala pe final. În ciuda eforturilor celor de la Team Green de a obține măcar un egal, defensiva brezenilor a rezistat până la sfârșitul celor 80 de minute și s-au impus cu 3-2.

 

Clasamentul după etapa 5:

 

1.    Foresta Brebu - 11 pct; GA: 24-12

2.    Team Green - 10 pct; GA: 11-8

3.    Portocala Mecanică - 10 pct; GA: 18-17

4.    Real - 9 pct; GA: 30-10

5.    Energia Breaza - 6 pct; GA: 23-27

6.    Black Vipers - 6 pct; GA: 15-36

7.    Confind - 3 pct; GA: 10-13

8.    Winchester - 3 pct; GA: 15-23

 

Felix Precup