Meci cu legende ale fotbalului prahovean în tribune jucat într-un peisaj pitoresc, în Cupa României la fotbal feminin. 

Sport (Categoria articolului)

 

Să urmărești fotbalul local poate fi o adevărată experiență și exact așa a fost și meciul dintre Petrolul Ploiești și FC Argeș Pitești, disputat în satul Pleașa. 

 

Jucători de legendă de la Petrolul Ploiești au urmărit meciul cu mult interes:

Pe terenul bazei sportive Akademika din comuna Bucov, sat Pleașa, s-a disputat meciul din cadrul Turului III al Cupei României la fotbal feminin. Peisajul în care s-a jucat această partidă este unul inedit: în spatele băncilor tehnice se afla o pășune pentru oi plină cu căpițe de fân, la intrarea în baza sportivă se afla un grajd, “casă” a 3 porci, iar pe lângă micuța tribună a stadionului, mai multe găini își “vedeau liniștite de viață”. Cu toate acestea, peisajul nu a ținut departe legende ale fotbalului prahovean precum: Nae Constantin, Gheorghe Liliac și Costel Ilie, care au urmărit meciul cu mult interes. 

 

Pe teren, tinerele fotbaliste au jucat cu multă determinare:

Petrolul Ploiești, echipă aflată în prezent în Liga 3, a încercat să facă față celor de la FC Argeș Pitești care evoluează în Liga 2. În multe momente diferența de valoare nu a fost sesizabilă, jucătoarele din Prahova arătând că pot face față adversarelor din eșalonul superior. “Lupoaicele” au început în forță, fiind aproape de a deschide scorul în minutul 6, când Nicoleta Supială a lovit bara transversală. Din nefericire pentru petroliste, la doar 3 minute distanță FC Argeș a profitat de chiar prima ocazie avută, Andreea Matei reușind să deschidă scorul. A urmat o reacție bună a gazdelor care au preluat controlul jocului și au reușit să restabilească egalitatea în minutul 17’ prin Victoria Constantin, care a trimis perfect mingea cu capul pe lângă portarul advers. 

În repriza a doua jucătoarele de la Petrolul au evoluat mult mai bine, având mai multe ocazii de gol, însă nu au reușit să marcheze. Ocazii au avut și jucătoarele din Pitești, însă portarul Cosmina Toma s-a remarcat prin mai multe intervenții excelente. 

Golul victoriei a venit în minutul 78’ în urma unei lovituri libere, când mingea a lovit mai întâi bara transversală, apoi a fost reluată în poartă de către Ariana Marin. Până la finalul meciului a fost un asediu total asupra careului advers, însă petrolistele nu au reușit să mai înscrie golul ce ar fi putut duce meciul în prelungiri.

 

La final jucătoarele au fost încurajate de fani: 

Micuța galerie a Petrolului a consolat jucătoarele întristate de eliminare din competiție. Chiar dacă parcursul se oprește în turul al treilea, formația antrenată Cristian Iordache a arătat că se poate bate de la egal la cu o echipă dintr-o eșalon superior. Fanii, mândrii de performanța echipei le-au felicitat la final pe jucătoare pentru o primă participare onorabilă în Cupa României. 

 

Felix Precup