Astăzi consilierii locali discută reorganizarea comitetului director al CS Câmpina.

Sport (Categoria articolului)

 

 

Cu doar câteva ore înainte de începerea ședinței ordinare de miercuri, 29 noiembrie, au apărut și presiunile în spațiul public care îl vizează direct pe președintele Clubului  Sportiv Câmpina, Adrian Stoican. Este cu adevărat președintele clubului vinovat de situația actuală de la club? Probabil că nu, și nici măcăr inițiatorul proiectului de lege ce vizează restructurarea comitetului director al clubului, Cosmin Raț, nu este de această părere. Consilierul Local POL a menționat în mai multe rânduri că nu urmărește schimbarea din funcție a președintelui, însă urmărește să creeze o structură în interiorul clubului care să vină în ajutorul președintelui și să atragă presupuși investitori.

Privind subiectul performanțelor reușite de secțiile clubului sunt multe de spus. Se vrea mai mult, cum este și normal, însă nu luăm în calcul condițiile în care sportivii și antrenorii încearcă să facă performanță. O singură sală de sport, pe care se “bat” 5 echipe, un singur teren de fotbal neîncăpător pentru toate grupele de copii și juniori din oraș, care de altfel este și foarte scump pentru cluburile private. Cu toate acestea fiecare secție a reușit să aducă câte o performanță, chiar și în anul 2023. Handbalistele pregătite de Dan Vasile formează una dintre cele mai bune echipe din țară la Junioare III, baschetbalistele antrenate de Liviu Dochia au obținut locul 13 național, tinerii fotbaliști antrenați de Roberto Opatchi au obținut locul 3 la un turneu din Turcia, iar înotătorii pregătiți de Adrian Stoican s-au întors mereu cu medalii de la turneele la care au participat.

Despre situația actuală a clubului, de vină cu siguranță nu este Adrian Stoican. Să ne aducem aminte că politicienii din comitetul director al clubului nu s-au mai întâlnit la o ședință de 2 ani, tot politicienii dețin controlul asupra bugetului clubului, astfel ajungem din nou la celebra poveste cu banii luați de la secția de fotbal seniori chiar în mijlocul sezonului, de frică probabil că echipa ar fi promovat în Liga III și bugetul local nu ar fi avut bani să susțină echipa…

Până să ne gândim la demisii și performanțe mai bine ne-am gândi cum să îmbogățim infrastructura sportivă a orașului. Momentan Câmpina are nevoie de cel puțin încă o sală de sport, un teren de fotbal pentru antrenamente, un stadion modern și o sală de atletism, de abia atunci vom putea vorbi de performanțe și mai mari decât în prezent.

 

Felix Precup