Andreea Lungu reprezintă cu cinste Câmpina la competițiile sportive naționale și internaționale

25' (Categoria articolului)

Invitata acestei ediții a emisiunii 25’ reprezintă cu cinste Câmpina la competițiile sportive naționale și internaționale. 

 

La doar 21 de ani Andreea Lungu este una dintre cele mai cunoscute personalități sportive din Câmpina, făcându-se remarcată prin rezultatele obținute atât la competițiile din țară cât și la cele din străinătate. Originară din comuna Poiana Câmpina, Andreea Lungu a început atletismul la Clubul Sportiv Școlar “Constantin Istrati”. După cum a spus chiar ea, la începutul carierei sportive nu știa că aruncarea discului este o disciplină olimpică, însă în timp, sub îndrumarea antrenoarei Mihaela Marin, Andreea Lungu s-a axat pe această disciplină în care a ajuns în prezent să exceleze. 

Andreea Lungu a reușit de-a lungul timpului multe rezultate notabile, cele mai importante fiind clasarea pe locul 2 la Balcaniada din Turcia și clasarea pe locul 3 în proba de aruncare a discului la Jocurile Francofoniei, disputate în vara anului 2023 în Republica Democrată Congo. 

 

La fel ca orice sportiv, Andreea Lungu visează ca în viitor să poată participa la Jocurile Olimpice. Sportiva din Câmpina lucrează din greu pentru a-și îndeplini acest vis în viitor. Pe lângă planurile personale, tânăra atletă speră că într-o bună zi la Câmpina va exista și o sală de atletism modernă care să ofere condiții decente sportivilor și antrenorilor.