Un nou început în fotbalul câmpinean

Sport (Categoria articolului)

Data de 28 August 2022 marhează primul meci din istorie al echipei FC Mușcelul Câmpina, o formație care reprezintă comunitatea de „old boys” a Ligii Mușcel de Minifotbal” - o ligă de  amatori cu o tradiție de peste 3 ani, care se joacă pe terenurile din parcul Soceram. Despre această competiție o să vorbim mai detaliat într-un articol viitor.

FC Mușcelul a debutat Duminică în Liga B Prahova Seria Vest, în deplasare pe Stadionul Metalul din comuna Filipeștii de Pădure, unde a întalnit o echipă de asemenea nou înființată - FC Genesis Filipeștii de Pădure. Din păcate câmpinenii au debutat cu o înfrângere cu scorul de 4-2, însă aceștia au avut o prestație onorabilă, cele două goluri fiind marcate de Laurențiu Albu.

Fără un obiectiv imediat, FC Mușcelul Câmpina este o echipă finanțată exclusiv din fonduri private și are o medie de vârstă relativ ridicată. De aceea pentru primul sezon obiectivul principal este susținerea în Liga B Prahova, pentru ca pe viitor aceasta să se poată dezvolta într-un proiect de suces și de lungă durată.

Echipa a luat naștere din pasiunea pentru fotbal și dorința de a juca într-un cadru organizat a băieților din comunitatea Ligii Muscel de Minifotbal, mulți dintre aceștia întâlnindu-se frecvent la fotbal pe Muscel sau la alte competiții din zonă. Proiectul de suflet al acestora este Liga de Minifotbal care a debutat miercuri 30 August.

Conform programului anunțat de Asociația Județeană Prahova, FC Muscelul va juca următorul meci in Liga B seria Vest acasă în compania echipei Progresul Provița de Jos, iar partida se va disputa pe Terenul Sintetic Petrol unde fanii sunt așteptați să susțină echipa și să urmărească fotbal de calitate jucat cu dăruire și determinare.