Ultima etapă înainte de UEFA Regions' Cup. Cei mai buni jucători prahoveni pleacă în Bulgaria în această săptămână pentru meciurile din grupe.

Sport (Categoria articolului)

Weekendul a fost prilejul unui ultim antrenament pentru jucătorii prahoveni care vor reprezenta regiunea Muntenia la Uefa Regions' Cup. Jucătorii  convocați de la Tricolorul Breaza au fost puși la încercare într-un derby chiar la Poiana Câmpina.

 

ACS Triumf Poiana Câmpina - CSO Tricolorul Breaza.

Un derby cu două echipe de renume din fotbalul prahovean, două echipe care încearcă să continue tradiția acestor două nume care au făcut performanță mulți ani. Poiana Câmpina a jucat mult timp în Liga 2, iar Tricolorul Breaza a reprezentat cu onoare orașul în Liga 3. Aflate în prezent în Liga A Prahova, întâlnirea dinttre cele două a avut loc pe stadionul din Poiana Câmpina cu tribuna plină. De menționat că prin micuța tribună a stadionului au fost prezenți mulți suporteri din Breaza și mulți tineri, un lucru excelent pentru dezvoltarea fotbalului local. Cu multe probleme de lot poienarii s-au descurcat onorabil în fața liderului campionatului. Puteau să intre chiar la egalitate la cabine, însă Negotei a deschis scorul pentru brezeni în ultimul minut al primei reprize. Tricolorii au intrat mai convinși în teren în partea secundă și au mai înscris de două ori, mai întâi prin Duricu, care a transformat o lovitură de pedeapsă, apoi prin Negotei care a bifat dubla în minutul 69. Poiana putea să producă chiar o surpriză dacă jucătorii valorificau oportunitățile de a marca. Mai întâi gazdele au primit și ele penalty la doar două minute după cel transformat de brezeni, însă câmpinenii nu au putut să o transforme. Pe final gazdele au mai avut o bară. Golul de onoare pentru ACS Triumf Poiana Câmpina a venit în ultimul minut de joc, tot dintr-o lovitură de pedeapsă, de această dată transformată cu succes. CSO Tricolorul Breaza a câștigat cu 3-1 și rămâne lider în Liga A Prahova.

 

CSO Teleajenul Vălenii de Munte - CS Câmpina

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv Câmpina a făcut din nou spectacol. După cele 10 goluri marcate pe teren propriu, a mai venit o victorie la scor. De această dată câmpinenii au învins în deplasare pe terenul din comuna Drajna cu 8-0. A fost un meci dominat clar de câmpineni de la început până la sfârșit. Oaspeții și-au creat multe ocazii, iar scorul putea fi mult mai mare, însă jucătorii din Vălenii de Munte au scăpat "doar" cu 8 goluri primite. Chiar dacă CSO Teleajenul nu este o echipă slabă, jocul câmpinenilor s-a dovedit foarte consistent, aceștia reușind unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului.

 

Progresul Provița de Jos - FC Muscelul Câmpina

Echipa reprezentantă a Ligii Muscel de Minifotbal, a pierdut cu un scor destul de mare confruntarea din etapa a IX-a disputată în deplasare. Chiar dacă echipa câmpineană a deschis scorul prin Laurențiu Albu, gazdele au răspuns bine șocului primirii golului, și au preluat conducerea partidei reușind să întoarcă scorul încă din prima repriză. Echipele au intrat la cabine cu scorul de 2-1, iar gazdele au mai marcat de încă două ori în actul secund. După fluierul final baieții de la FC Muscelul Câmpina s-au văzut învinși cu scorul de 4-1, după o prestație destul de bună, în ciuda absențelor importante din lotul câmpinenilor.

 

Sportul Câmpina - AS Gherghița

Din păcate acesta a fost meciul care a oferit cel mai puțin spectacol dintre toate partidele în care au fost implicate echipele din Municipiul Câmpina. O partidă în care spectatorii de pe Stadionul „Rafinăria Steaua Română“ nu s-au putut bucura de prea mult fotbal. A ieșit mai mult în evidență arbitrul Alina Roxana Năstase. Doamna arbitru a comunicat mult cu jucătorii, simțind parcă nevoia să dea explicații pentru fiecare decizie luată și a ezitat să arate sancțiuni disciplinare. Jucătorii de la Sportul Câmpina au reclamat și un penalty neacordat pe final. A fost un meci cu un ritm scăzut, cu puține faze de poartă și cu multe pase greșite de ambele părți, în care jucătorii au părut mai preocupați să argumenteze cu arbitrul central. Scorul înregistrat a fost 0-0, un egal echitabil în raport cu ce s-a jucat pe teren.

 

În final trebuie să menționăm încă o situație de neînțeles pentru fotbalul din Prahova, de această dată este vorba de meciul de pe Stadionul Viorel Mateianu, unde partida dintre CSO Boldești-Scăeni și CS Strejnicu a fost întreruptă în minutul 61 pentru că echipa din Strejnicu a luat 4 cartonașe roșii. Scorul în acel moment era un incredibil 13-0 pentru gazde.

 

Pentru echipele câmpinene urmează meciuri în perioada 28-30 Octombrie, însă echipele care au jucători selecționați pentru Uefa Regions' Cup vor dispune de amânarea partidelor.

 

Sâmbătă 29.10.2022; Liga A Prahova, etapa 13:

CS Câmpina - CS Unirea Urlați (Teren Sintetic „Petrol” Câmpina)

 

Sâmbătă 29.10.2022; Liga A Prahova, etapa 13:

CS Mănești 2013 - ACS Triumf Poiana Câmpina (Stadion Coada Izvor; Mănești)

 

Duminică 30.10.2022; Superliga B Prahova, etapa 13:

Sportul Câmpina - Știința Albești ( Stadion „Rafinăria Steaua Românâ” Câmpina)

 

Duminică 30.10.2022; Liga B seria Vest, Etapa 10:

FC Muscelul Câmpina - CS Scorțeni Mislea (Teren Sintetic „Petrol”; Câmpina)