Foresta Brebu a câștigat ediția de iarnă a Cupei Muscel la minifotbal. 

Sport (Categoria articolului)

 

Ultimul meci din sezonul 8 al Ligii Muscel s-a terminat cu finala Cupei Muscel, competiție ajunsă la a șasea ediție. Partida s-a disputat între echipa proaspăt încoronată campioană, Team Green și Foresta Brebu, formație ce a câștigat Supercupa în această vară. 

S-a jucat pe o ceață groasă și un frig pătrunzător și chiar dacă a fost o vreme potrivnică fotbalului, cele două echipe au oferit un spectacol de mare calitate. A fost un meci echilibrat, cu multe ocazii de ambele părți și cu o luptă crâncenă pentru posesia balonului. 

Scorul a fost deschis relativ repede de Foresta Brebu cu un șut din afara careului, însă replica celor de la Team Green a venit rapid, verzii reușind egalarea după câteva minute. Până la pauză, Foresta Brebu a mai marcat odată, intrând la cabine cu avantaj minim pe tabelă. 

În partea secundă a meciului cei de la Team Green au alergat după egalare, având posesia și încercând să pună în pericol poarta adversă. Verzii au fost foarte aproape de egalare în două rânduri, a fost mai întâi o ratare a unui jucător singur cu portarul, apoi portarul formației din Brebu a avut un reflex extraordinar la o minge șutată cu putere și apoi deviată spre poartă de la doar câțiva metrii. În finalul partidei, Team Green a fost pedepsită pentru ocaziile irosite, când, la un fault în careu, arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă, transformată de formația adversă. Astfel Foresta Brebu a stabilit scorul final, 3-1. 

La final toți finaliștii au primit câte un mic suvenir ca amintire pentru participarea la finala ediției cu numărul 6, apoi Mircea Hagianu a înmânat trofeul câștigătorilor. 

Team Green a ratat astfel ocazia de a fi prima echipă din istoria Ligii Muscel care câștigă în același sezon atât Campionatul cât și Cupa. Pentru Foresta Brebu este a doua Cupă din istorie după cea câștigată în decembrie 2022. 

 

Felix Precup