A.C.S. Prahova Ploiești, singur club din județ cu o secție de junioare la fotbal feminin.

Sport (Categoria articolului)

Ziua Femeii este un motiv mai mult decât suficient să aruncăm o privire la A.C.S. Prahova Ploiești, singur club din județul nostru cu o secție de junioare la fotbal feminin.

Fotbalul feminin este în creștere în ultima perioadă reușind să strângă din ce în ce mai mulți fani. Deși a crescut în notorietate cu mulți ani în urmă, într-un final și în România se promovează mai mult. Deja putem vedea orice meci al Naționalei Feminine la TV și mai mult, câte un meci din Liga 1 în fiecare etapă. După cum bine știm, prahovenii sunt mari consumatori de fotbal, deci nu este de mirare că pasiunea pentru acest sport a ajuns și printre doamnele și domnișoarele din județ.

ACS Prahova Ploiești este singurul club din județ unde fetele pot învăța tainele sportului rege. În momentul de față sunt peste 40 de junioare care se antrenează la acest club. Echipa activează în Campionatul Național U17, iar lotul echipei este compus din 20 de jucătoare cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani. Pe lângă lotul echipei mai sunt alte 20 de fete care se antrenează la club, iar cea mai mică dintre acestea are doar 10 ani.

Secția de fotbal feminin a fost înființată în anul 2022 și chiar dacă echipa este din Ploiești, lotul are jucătoare din mai multe orașe prahovene, putem spune fără ezitare că ACS Prahova Ploiești reprezintă cu succes pasiunea fetelor pentru fotbal din întreg județul. Orașele Breaza și Comarnic au cea mai puternică reprezentare, multe jucătoare din lot fiind originare din aceste localități. Din păcate, din câte am aflat de la conducerea acestui club, încă nu se regăsește în lot vreo jucătoare din Municipiul Câmpina. Orașul nostru este reprezentat însă, la nivel administrativ. Președintele clubului, Adrian Mihai Teodorescu, a fost un nume important pentru fotbalul câmpinean, activând timp de mai bine de 10 ani în cadrul clubului Poiana Câmpina, unde a fost jucător, antrenor, director sportiv și președinte.

Pentru viitor cei de la ACS Prahova Ploiești, vor să ridice ștafeta și să treacă la nivelul următor: Liga a III a Națională. Acesta ar fi un pas important pentru fotbalul feminin din zonă, având în vedere că în această Ligă se găsesc nume importante precum: U Craiova, UTA Arad, Rapid București sau Politehnica Iași.

Tinerele fotbaliste se vor întoarce pe teren pe 31 Martie când vor întâlni pe teren propriu pe CSS Târgoviște, în cadrul etapei a X a din Campionatul Național U17.

 

Felix Precup