HM Junior Câmpina - Petrosport Ploiești, derby transformat în galop de sănătate pentru câmpineni.

Sport (Categoria articolului)

Sâmbătă pe terenul sintetic "Petrol" toată lumea se aștepta la un meci între cele mai puternice echipe de U16 din județ. HM Junior Câmpina și Petrosport Ploiești au fost mereu două dintre școlile de fotbal care au crescut mulți jucători de mare valoare, câțiva dintre ei fiind selecționați și la naționala României de juniori. Din păcate, cei de la Petrosport au surprins neplăcut pe toată lumea prezentându-se cu un lot din care au lipsit majoritatea jucătorilor importanți.

În condițiile unui adversar sub nivelul așteptat, HM Câmpina nu a avut nici o problemă în a câștiga acest meci, pe care l-a abordat involuntar cu o oarecare relaxare, după ce au aflat de absențele din lotul ploieștenilor. În ciuda posesiei superioare și a mai multor ocazii, golurile s-au lăsat așteptate, primul fiind marcat de câmpineni în minutul 17'. Fără să apese prea mult pedala de accelerație, cei la HM Junior au mai marcat de două ori până în pauză, urcând avantajul la 3-0. Bara "le-a refuzat" un gol celor de la Petrosport, la o lovitură liberă din 25 de metri, care a lovit transversala, fiind de altfel singura ocazie notabilă a acestora.

În repriza secundă, oaspeții au încercat un pressing mai agresiv, sporind prezenta în fața careului gazdelor, fară a reuși să marcheze însă. HM Junior Câmpina a mai înscris încă de două ori până la final, consemnând o victorie cu 5-0, care va rămâne doar pentru palmares, deoarece Petrosport Ploiești este lider detașat în campionat. Obiectivul câmpinenilor pentru acest sezon rămâne ocuparea locului secund pentru care se luptă cu CSO Tricolorul Breaza U16.

 

Felix Precup