CS Câmpina a făcut surpriza etapei în Liga A. Restul echipelor au întâmpinat dificultăți în deplasările din acest weekend.

Sport (Categoria articolului)

 

CS Câmpina - ASCS Petrolul 95 Ploiești

Progresul făcut de CS Câmpina în ultima perioadă este vizibil, iar meciul împotriva celor de la Petrolul 95, a demonstrat acest lucru. În turul campionatului câmpinenii pierdeau cu 4-0, însă acum lucrurile au stat diferit. CS Câmpina a dominat prima repriză, dar în ciuda mai multor ocazii de gol, jucătorii antrenați de Claudiu Dumitrescu nu au reușit să deschidă scorul. Adversarii din Ploiești nu au pus în dificultate poarta lui Antal, decât prin niște lovituri libere din apropierea careului.

Repriza a doua a fost începută la fel de bine de CS Câmpina, care în cele din urmă a reușit și deschiderea scorului, în minutul 51' prin Florinel Tocitu. După marcarea golului câmpinenii s-au retras în defensivă și au încercat să dea lovitura pe contra atac. Chiar dacă petroliștii au dominat finalul de partidă, nu au izbutit să egaleze. Meciul s-a jucat cu tribuna plină și am avut parte de o atmosferă ca pe vremuri, cu publicul conectat la partidă.

Antrenorul Claudiu Dumitrescu și secundul Mugurel Dedu au aliniat următoare formulă de start:

Antal - Coman, Năstase, Bej, Nichifor - Tocitu, Bărcănescu, Botoșneanu - Petrescu, Dedu, Marin. Au mai intrat pe parcurs: A. Dumitrescu, Amar și C. Dumitrescu.

 

HM Junior Câmpina - ACS Prahova Ploiești

Cei de la HM Câmpina au avut parte de un meci cu peripeții, pe care cu siguranță nu îl vor uita prea curând. Cu câteva minute înainte de începerea partidei, nimic nu anunța că va urma un o ploaie ca în mijlocul verii. La câteva momente după fluierul de start al arbitrilor a început o ploaie torențială, cu tunete și fulgere, care apoi s-a transformat în grindină. Aceste fenomene meteo au fost o provocare atât pentru jucători, cât și pentru brigada de arbitrii, însă partida a continuat în ciuda ploii torențiale.

A plouat și cu goluri, HM Junior Câmpina reușind să se impună cu 11-0, consolidându-și poziția de lider în Campionatul Județean de Juniori A (U19).

Mai merită menționat și că un jucător din Ucraina a marcat primul său gol pentru formația câmpineană, cauzând o reacție de mare bucurie în rândul celor prezenți la meci. La ACS Activ Prahova, am putut vedea evoluând și două junioare din lotul echipei de fotbal feminin, care s-au descurcat onorabil.

 

CSO Teleajenul Vălenii de Munte - ACS Triumf Poiana Câmpina

Poiana Câmpina continuă să aibă probleme în deplasările din acest sezon, unde nu au un bilanț prea încurajator. Deplasarea de la Drajna le-a adus și cea mai drastică înfrângere a sezonului.

Un mic grup de fani au primit echipele pe teren cu un mini spectacol cu fumigene în cele două culori ale clubului din Văleni. Pe teren gazdele au rezolvat meciul încă din prima repriză, cu trei goluri înscrise rapid, la care echipa câmpineană nu a avut niciun răspuns. Scorul final a fost stabilit la ultima fază a meciului, când tot jucătorii gazdă au înscris în poarta câmpinenilor. Astfel CSO Teleajenul Vălenii de Munte s-a impus cu 4-0 în fața echipei din Poiana Câmpina

 

Stejarul Goruna Cocorăștii Mislii - Sportul Câmpina

Dacă etapa trecută câmpinenii au obținut 3 puncte la "masa verde" pe teren, la primul meci oficial din 2023, Sportul nu a avut nici o șansā în fața adversarilor mult mai bine cotați din Cocorăștii Mislii. Gazdele au dominat partida și s-au impus fără probleme cu 3-0. Câmpinenii puteau marca măcar golul de onoare, însă au irosit mai multe ocazii pe parcursul meciului.

Sportul Câmpina se află pe locul 16 în Superliga B, la doar 2 puncte de locurile care retrogradează.

 

Programul echipelor din Câmpina în etapa viitoare:

 

Sâmbătă 18.03.2023 Liga A Prahova etapa 20:

ACS Triumf Poiana Câmpina - CS Unirea Urlați (Stadion Poiana Câmpina)

 

Sâmbătă 18.03.2023 Liga A Prahova etapa 20:

CS Strejnicu 2021 - CS Câmpina (Stadion Conpet; Strejnic)

 

Duminică 19.03.2023 Superliga B Prahova etapa 20:

Sportul Câmpina - Unirea Teleajen Ploiești (Stadion "Rafinăria Steaua Română"; Câmpina)

 

Duminică 19.03.2023 Liga B Prahova etapa 15:

AS Genesis Filipestii de Pădure - FC Muscelul Câmpina (Stadion "Metalul"; Dițești)

 

Felix Precup