Incidente la derby-ul Poiana Câmpina - AFC Brebu. CS Câmpina ultimul meci din sezon pe teren propriu. Rezultatele echipelor câmpinene.

Sport (Categoria articolului)

 

ACS Triumf Poiana Câmpina - AFC Brebu

Aparent un meci fără vreo miză în clasament, partida a produs totuși mulți nervi printre spectatori și jucători, astfel că de mai multe ori se putea lăsa cu bătaie.

Rivalitatea dintre Brebu și echipele din Câmpina prezintă mereu un mare interes printre iubitorii fotbalului din Prahova, iar duminică dimineață tribuna stadionului din Poiana Câmpina a fost arhiplină. Din păcate nu toți cei prezenți au venit cu gândul de a se bucura de un spectacol sportiv.

Poiana Câmpina a avut un start de partidă bun, reușind să își creeze mai multe ocazii, dar fără a reuși să le concretizeze. De cealaltă parte, jucătorii din Brebu au fost mai pragmatici și au deschis scorul în urma unei faze fixe, la care portarul câmpinenilor a ezitat să iasă pe centrare. În finalul primei reprize tot cei de la Brebu au marcat majorând diferența de pe tabelă.

În repriza secundă poienarii au încercat să revină, însă fără succes. Cei de la Brebu au marcat și au dus scorul la 3-0. Au marcat și gazdele prin Georgescu și au urmat apoi câteva ocazii prin care câmpinenii puteau reveni în joc, dacă profitau de acestea. Scorul final a fost stabilit pe final de partidă de către brebeni cu execuție spectaculoasă din lovitură liberă.

Din păcate nervii au stricat impresia generală a partidei. Mai întâi jucătorii au fost în centrul unui moment tensionat, după un fault mai dur făcut de brebeni, însă arbitrul Manu Paul a știut să gestioneze bine momentul și i-a calmat pe jucători. Au urmat apoi spectatorii, la fel de nervoși și ei. Mai mulți suporteri din tabăra câmpineană au sărit gardul, intrând în teren cu gândul de a lovi un jucător de la Brebu. Din fericire polițiștii locali au reușit să îi îndepărteze de pe teren înainte ca lucrurile să degenereze.

 

CS Câmpina - CSC Avântul Măneciu

La ultimul meci pe teren propriu din acest sezon, elevii lui Claudiu Dumitrescu au reușit să se impună la finele unui joc plăcut, cu puține faulturi și fără nervozitate.

Cei de la Avântul Măneciu au avut parte de un început bun de meci, rezistând atacurilor câmpinene. Defensiva oaspeților a cedat până la urmă în minutul 26' când Badea a deschis scorul. Câteva minute mai târziu, Bărcănescu a dublat avantajul gazdelor.

Câmpinenii au continuat să domine jocul și în partea secundă, marcând încă odată prin Tocitu în minutul 68'. CS Câmpina s-a impus cu 3-0 și mai are nevoie de o victorie în ultimul meci al campionatului, pentru a încheia sezonul pe locul 2.

 

Viitorul Provița de Sus - FC Muscelul Câmpina

În condiții speciale, cu multe absențe și fără antrenorul Mircea Hagianu, Muscelul Câmpina a reușit să obțină toate cele 3 puncte în deplasarea de la Provița.

Muscelul Câmpina a deschis scorul în prima repriză, Adrian Cadafaru profitând de o minge scăpată în fața porții de portarul advers. Repriza a doua a continuat cu ghinion pentru Provița de Sus. Căpitanul echipei a trimis mingea în propria poartă, încercând să intervină la o centrare a lui Ionuț Jilaveanu. Același Ionuț Jilaveanu a stabilit scorul final cu un gol spectaculos, de la mare distanță, astfel FC Muscelul Câmpina s-a impus cu 3-0.

 

CS Scorțeni Bordeni - Sportul Câmpina

Aflați într-o situație dificilă, cei de la Sportul Câmpina aveau nevoie de o victorie pentru a își păstra șansele la evitarea retrogradării. Din păcate câmpinenii au trebuit să se recunoască învinși cu 0-1 la finele unui joc în care nu au reușit să transforme ocaziile de gol pe care le-au avut pe parcursul jocului.

Cu doar două jocuri rămase, șansele ca Sportul Câmpina să evolueze și sezonul viitor în Superliga B, sunt extrem de mici.

 

Programul etapei viitoare:

 

Sâmbătă 10.06.2023 Liga A Prahova etapa 34:

AFC Bănești-Urleta - CS Câmpina (Stadion "CS" Bănești)

 

Sâmbătă 10.06.2023 Liga A Prahova etapa 34:

CSO Boldesti-Scaeni - ACS Triumf Poiana Câmpina (Stadion "Viorel Mateianu"; Boldești)

 

Duminică 11.06.2023 Superliga B Prahova etapa 33:

Sportul Câmpina - AS Starchiojd (Stadion "Rafinăria Steaua Română"; Câmpina) 

 

Felix Precup