Nervi și greșeli de arbitraj la derby-ul fotbalului câmpinean.

Sport (Categoria articolului)

Delegarea unui arbitru din Poiana Câmpina la un meci disputat de ACS Triumf Poiana Câmpina, s-a dovedit a fi o decizie neinspirată. Mult așteptatul derby dintre Poiana Câmpina și Clubul Sportiv Câmpina a fost marcat de greșeli mari de arbitraj si mulți nervi în teren și în tribune.

Pe final jucătorii au fost aproape de o bătaie generală cu arbitrul.

După un penalty mai mult decât dicutabil acordat pentru CS Câmpina, jucătorii de la ACS Triumf, și-au pierdut cumpătul și au protestat vehement. G.Radu, însă a fost cel mai nervos dintre toți, după ce a primit galben pentru proteste. Nu s-a putut controla și l-a înjurat pe arbitrul de centru Amorăriței Mihai. Radu a recidivat când a primit cartonașul roșu pentru cuvintele adresate arbitrului, și și-a pierdut complet cumpătul îndreptându-se către arbitru cu gândul de a îl lovi cu pumnul. Noroculu acestuia a fost că l-au oprit la timp colegii săi, înainte să ducă la bun sfârșit un gest care l-ar fi putut costa scump. Spiritele nu s-au calmat, jucătorul a fost cu greu convins să iasă de pe teren după ce a fost oprit de mai multe ori de colegii lui să intre înapoi în teren pentru a continua scandalul. Cearta a continuat și la vestiare între jucătorii nemulțumiti și brigda de arbitrii. Până la urmă spiritele s-au calmat înainte să se petreacă și alte incidente mai grave.

Altfel, fanii au umplut stadionul din Poiana Câmpina până la refuz, spectatorii ocupând toate scaunele. S-a stat și în picioare atât în tribunâ cât și pe lângă terenul de joc. Din păcate jocul a fost lipsit de spectacol, fiind dominat de presiunea resimțită de jucători. Mugurel Dedu a fost omul meciului, marcând o triplă pentru CS Câmpina. Echipa municipalității a început bine marcând încă din minutul 6, apoi majorându-și avantajul în minutul 33 printr-un șut frumos prins de Mugurel Dedu din afara careului. Situația s-a complicat și mai mult pentru Poiana Câmpina când Bunea a primit direct cartonaș roșu pentru un fault dur. Paradoxal, echipa gazda, deși aflată cu un om în minus a revenit mai bine de la cabine, dominând jocul în repriza secundă. Poienarii au ratat trei ocazii mari de a reveni în joc. Meciul putea deveni foarte interesant și palpitant pe final, când Stan a prins un șut frumos din afara careului direct în colțul scurt al porții apărate de Antal.

În loc să avem un final dramatic, cu jucătorii gazdelor încercând să egaleze, am avut parte de momente haotice după ce arbitrul a dictat în mod eronat penalty pentru CS Câmpina, la o faza la care nici nu se putea pune problema de fault. De aici a început scandalul menționt la început. Tot la această fază a primit cartonaș roșu și Achim, aflat pe banca de rezerve. După aceste incidente Mugurel Dedu a înscris din penalty și a stabilit scorul final 3-1 pentru CS Câmpina.

În paralel pe Stadionul Rafinăriei Steaua Română din Câmpina, meciul dintre Sportul Câmpina și AS Olimpia Cireșanu nu a putut începe dintr-un motiv bizar: echipa câmpineană nu a putut asigura un echipaj medical care să se ocupe de asistența jucătorilor în caz de nevoie. AJF Prahova nu a luat încă o decizie în legătură cu acest meci, dar cel mai probabil Sportul Câmpina va pierde meciul cu 3-0, în cazul în care comisa de la Ploiești nu este mai indulgentă și decide disputarea meciului în altă zi.

În final de pe Stadionul „Petrol” din Câmpina, FC Muscelul Câmpina ne aduce vești bune, jucătorii antrenați de Claudiu Mutu au obținut ceea de-a doua victorie din acest sezon, în fața celor de la Viitorul Provița de Sus. După cel mai bun meci făcut până acum de către echipa nou înființată, cele două goluri marcate de Laurențiu Albu au adus victoria de 2-0 pentru FC Muscelul. La primul gol jucătorul câmpinean a profitat de o greșeală destul de mare în defensiva adversă și a reușit să trimită balonul în poartă. Golul secund a pornit de la o acțiune individuală, produsă de către Claudiu Prună, unul dintre jucătorii tineri din lotul echipei, care a destabilizat complet apărarea adversă.

Meciurile de la nivel Județean continuă weekendul viitor începând cu data de 1 Octombrie. Conform AJF Prahova echipele din Câmpina vor evolua după următorul program:

Sâmbătă 01.10.2022 ora 11:00, Liga A Prahova etapa 9:

CS Câmpina – AFC Brebu (Teren Sintetic „Petrol”; Câmpina)

 

Duminică 02.10.2022 ora 15:00, Liga A Prahova etapa 9:

ASCS Petrolul 95 Ploiești – ACS Triumf Poiana Câmpina (Teren Sala Sporturilor; Ploiești)

 

Sâmbătă 01.10.2022 ora 15:00, Superliga B Prahova etapa 9:

Progresul Bucov – Sportul Câmpina (Stadionul Chițoarani; Bucov)

 

Duminică 02.10.200 ora 13:30, Liga B Prahova, Seria Vest etapa 6:

FC Muscelul Câmpina – Unirea Lacul Turcului (Terenul Sintetic „Petrol"; Câmpina.)