Început de an cu probleme pentru prahoveanca Ana Bogdan. Nu a reușit să câștige niciun meci pe tabloul principal și a rămas fără antrenor.

Sport (Categoria articolului)

 

Ceea mai cunoscută sportivă din Prahova, jucătoare de tenis originară din Sinaia, nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei. Începutul lui 2023 i-a adus mai multe dezamăgiri decât reușite. Ana Bogdan și-a petrecut Revelionul în Australia unde, chiar pe 31 Decembrie a pierdut împotriva unei jucătoare aflată pe locul 167 WTA, Kimberly Birell. Mulți au considerat că acesta a fost un accident nefericit, însă seria meciurilor nereușite a continuat, românca reușind doar o singură victorie, în calificări cu Shuai Zhang, însă nu a izbutit să se califice la niciunul din turneele la care a încercat accederea pe tabloul principal.

La Australian Open, unul dintre cele mai prestigioase turnee din an, a fost învinsă de Anna Bondar, jucătoare din Ungaria mai slab clasată, pe care o învinsese de două ori în precedentele întâlniri. În Melbourne însă, lucrurile au stat diferit. Sportiva din Sinaia a cedat în fața adversarei din Ungaria, după un meci de două ore. Anna Bondar și-a adjudecat primul set fără prea mari probleme, cu scorul de 6-2. În setul secund lucrurile păreau să intre pe un făgaș normal, cu Ana Bogdan reușind să egaleze situația. Ajunse astfel în decisiv, dar sportiva din Sinaia, deși a început în forță, a cedat în cele din urmă și a pierdut cu scorul de 2-6/6-2/3-6.

Chiar după înfrângerea în fața Annei Bondar, Ana Bogdan și-a concediat antrenorul, despre care a avut de spus cuvinte dure, chiar jignitoare. Românca a spus despre antrenorul francez Thomas Drouet, că "are probleme cu capul" și că nu merită nici măcar salutat pe stradă. Aceasta a declarat într-o conferință de presă: „Nu mai am antrenor pentru că au fost ceva probleme la Adelaide. Asta cred că a fost cea mai scurtă colaborare pe care am avut-o cu cineva vreodată! Sunt mai multe lucruri la mijloc. Omul, din punctul meu de vedere, are probleme cu capul! Pe omul ăsta, pe cuvântul meu de onoare, nu merită nici să-l privesc în ochi și nici să-l mai salut vreodată! Asta este tot ceea ce vreau să zic."

Ana Bogdan a mai avut o oportunitate de a evolua în cadrul turneului Australian Open, la proba de dublu, alături de colega sa Tatjana Maria (Germania). Din păcate acestea au pierdut în fața echipei Priscilla Hon/Olivia Gadecki (Australia) cu scorul de 4-6/2/6. Astfel aventura Anei Bogdan în Australia se termină mai repede decât aceasta și fanii săi și-ar fi dorit.