Decu Crângașu s-a stins din viață. Fostul antrenor de la Poiana Câmpina și jucător de legendă al Petrolului avea doar 72 de ani

Sport (Categoria articolului)

 

 

Din păcate anul 2024 începe cu o veste ce a întristat lumea fotbalului prahovean. Petrolul Ploiești a anunțat că Decu Crângașu a trecut în neființă pe parcursul zilei de 6 Ianuarie 2024. 

Născut pe 5 Mai 1951, Decu Crângașu a început fotbalul la Petrolul Ploiești, parcurgând toate etapele din cariera unui fotbalist, de la copii și juniori până la echipa de seniori. A debutat în Divizia A în anul 1969 într-un meci Petrolul - FC Argeș și a reușit să strângă 220 de partide oficiale în tricoul “lupilor galbeni”, 162 în Divizia A, 47 în Divizia B și 11 în Cupa României, marcând 30 de goluri. De-a lungul carierei Decu Crângașu a evoluat la mai multe echipe de tradiție din România printre care: Poli Timișoara, UMT Timișoara, CFR Timișoara și Chimia Brazi. Pe lângă numele importante pe care emblematicul fotbalist și le-a putut trece în palmares, Decu Crângașu a bifat și prezențe în naționalele de juniori și tineret și în lotul olimpic

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Decu Crângașu a debutat și în antrenorat, ajungând pe banca tehnică de la Poiana Câmpina în anul 1994. A antrenat formația câmpineană un sezon (1994-1995), la finele căruia echipa s-a clasat pe locul 7 în Seria 1 a Ligii a II a. Apoi, în sezonul 1995-1996, a mai stat pe banca echipei doar 13 etape. Cariera de antrenor a lui Decu Crângașu s-a desfășurat în județul Prahova, unde pe lângă Poiana Câmpina a mai antrenat și pe Conpet Ploiești, Chimia Brazi și Selecționata Prahova Muntenia cu care a câștigat un turneu preliminar în Uefa Regions Cup. Pe lângă antrenorat acesta a activat și ca observator de joc în cadrul AJF Prahova și a ocupat funcții de conducere la Conpet Ploiești și CSM Ploiești. 

Veste stingerii sale din viață a întristat toată suflarea fotbalului prahovean, care a pierdut un om ce și-a dedicat toată viața fotbalului, activând ca observator de joc până la 70 de ani, vârsta maximă admisă. De asemenea Decu Crângașu este și membru fondator ACS Petrolul 52, fiind, astfel unul dintre cei care au contribuit din plin la renașterea celui mai emblematic club de fotbal din județul Prahova.

 

Felix Precup