Final de an în fotbalul județean. Rezultatele din toate ligile prahovene. 

Sport (Categoria articolului)

 

Liga A Prahova

Liga IV, eșalonul superior s-a bucurat de o jumătate de sezon spectaculoasă, mai ales că fată de sezonul trecut, în stagiunea 2023-2024 multe orașe și comune au investit mult în fotbal, au apărut multe echipe cu bugete mari și astfel au apărut mulți jucători și antrenori de valoare, chiar și jucători transferați din Liga 1. În Liga A Prahova a luat startul și CS Câmpina, echipă văzută favorită la promovare. Din păcate pentru câmpineni, retragerea sprijinului financiar din partea Consiliului Local și accidentările au făcut ca echipa condusă de Claudiu Dumitrescu să aibă un tur de campionat nereușit. Sezonul a început perfect pentru CS Câmpina, cu o victorie cu 6-0 împotriva celor de la CS Brazi, și a continuat perfect până în etapa V, când CSO Boldești-Scăeni a administrat un 5-0 câmpinenilor. Au urmat mai multe înfrângeri usturătoare: 2-5 cu Progresul Drăgănești, 0-5 cu Petrolul 95 Ploiești și 1-4 cu CSO Teleajenul Vălenii de Munte. La polul opus câmpinenii au obținut și victorii clare pe parcursul sezonului: 6-0 cu CS Brazi, 5-1 cu AFC Bănești-Urleta, 7-2 cu CS Unirea Cocorăștii Colț și 7-1 cu Petrosport Ploiești. 

CS Câmpina a terminat turul de campionat pe locul 7 cu 28 de puncte. Liga este condusă de CSO Boldești-Scăeni care este la egalitate de puncte cu CSO Băicoi (48 puncte), podiumul fiind completat de CSO Teleajenul Vălenii de Munte (43 puncte). Ultimul loc este ocupat de CS Unirea Urlați, care nu a obținut niciun punct. 

 

Superliga B 

Chiar dacă nicio echipă din Câmpina nu evolueazä în această ligă, competiția prezintă mult interes printre fanii fotbalului prahovean, mai ales pentru că multe echipe de tradiție evoluează în acest eșalon. Superliga B este condusă de Tineretul Gura Vitioarei (43 puncte) echipă ce a obținut un avantaj notabil față de restul echipelor de pe podium, CS Valea Călugărească (36 puncte) și Brădetul Ștefești (34 puncte). Se pare că lupta pentru promovare în Liga A Prahova se va duce anul viitor între Tineretul Gura Vitioarei, CS Valea Călugărească, Brădetul Ștefești și CS Șirna Varanița. La polul opus al clasamentului, pe ultimul loc se află Carpați MEFIN Sinaia, echipă cu peste 70 de ani de tradiție, care momentan trece prin momente dificile. Lupta pentru a scăpa de unul din locurile retrogradabile se va da între: ACS Gherghița (15), Unirea Teleajen Ploiești (14), CS Strejnicu 2021 (8) și Carpați MEFIN Sinaia (6)

 

Superliga B1

Liga VI din Prahova este împărțită în 3 serii, Nord, Est și Vest. În seria Nord le regăsim pe FC Muscelul Câmpina și Sportul Câmpina. 

Am mai spus când am avut ocazia, că FC Muscelul Câmpina este surpriza frumoasă a fotbalului câmpinean, o gașcă de prieteni ce au pornit la drum anul trecut a reușit să depășească toate așteptările și să termine turul pe locul 2. Ar fi multe meciuri memorabile jucate în acest sezon de Muscelul și greu de ales, însă putem aminti mai multe partide precum: 4-4 cu Gloria Vâlcănești, o super revenire cu ACS Caraimanul Bușteni de la 1-2 la 4-2 sau înfruntarea nebună cu liderul seriei, Viitorul Cosminele. 

Sportul Câmpina a jucat sub așteptări până acum, bucurându-se de momente bune dar și de momente în care jocul echipei nu s-a legat. Cel mai bun meci, reușit de câmpineni, a fost o deplasare la Flacăra Mălăiești pe care au câștigat-o cu 4-1. Probabil dezamăgirea sezonului a fost înfrângerea din derby-ul cu FC Muscelul Câmpina, derby pe Sportul l-a dominat, dar a pierdut victoria pe final după ce a condus mai bine de 60 de minute cu 1-0. Seria Vest este probabil cel mai echilibrat campionat din Prahova, primele 4 locuri fiind la egalitate de puncte (24), în timp ce între locurile 1 și 9 este o diferență de doar 4, respectiv 5 puncte. 

Seria Est este mai puțin echilibrată, Viitorul 2018 Ceptura (34) bucurându-se de un avantaj de 5 puncte față de Vulturul Zănoaga (29). Podiumul este completat de CS Bucov Pleașa care a acumulat 23 de puncte. 

Seria Vest este condusă de AS Prahova Nedelea (32), urmată de AS Genesis Filipești de Pădure (26) și marea rivală a celor de la Prahova Nedelea, CS Ariceștii Rahtivani (25)

 

Liga B Prahova

Ultimul eșalon valoric din Prahova, este de asemenea împărțit în două serii Nord și Est. Această ligă este destinată mai mult echipelor nou înființate sau cu bugete foarte mici. 

Seria Nord este condusă de AS Podenii Vechi (28) urmată pe podium de ACS Victoria Olteni (25) și ACS Avântul Bertea (22). Chiar dacă diferența de puncte pare confortabilă, forma constantă a echipelor fiind variabilă la acest nivel, putem lua în considerare la lupta pentru promovare și alte echipe din apropierea podiumului, precum Avântul Cerașu (22) și Unirea Tricolor Lipănești (21) care s-au arătat adversari redutabili echipelor din vârful clasamentului. 

Seria Est se prezintă de asemenea foarte echilibrată, fiind vorba de 6 echipe care concurează pentru unul din locurile ce promovează în Superliga B1, Viitorul Pantazi (35) s-a instalat în fotoliul de lider al clasamentului urmată de Podgoria Vadu Săpat (29), Voința Călugăreni (29), Viitorul Fulga (26), Șoimii Apostolache (24) și Rapid Sălciile (23).

Puteți afla clasamentul complet al fiecărei ligi din Prahova consultând pozele atașate acestui articol sau accesând site-ul oficial AJF Prahova. Fotbalul județean intră în pauză până în luna Februarie a anului viitor, atunci când majoritatea echipelor încep amicalele de pregătire pentru returul campionatelor care se reiau în luna Martie. 

 

Felix Precup