Sportul Câmpina a retrogradat după un meci nebun. CS Câmpina și Poiana Câmpina au terminat sezonul. FC Muscelul s-a impus clar în deplasare.

Sport (Categoria articolului)

Sportul Câmpina - AS Starchiojd

Aventura sportului în Superliga B Prahova se termină cu un ultim meci pe teren propriu realmente nebun! Câmpinenii au întâlnit pe AS Starchiojd, echipă care s-a luptat până în ultimele etape pentru promovare.

S-a jucat cu garda jos, aproape orice fază de poartă s-a consemnat cu gol. Chiar dacă meciul nu avea nici o miză pentru oaspeți, care aveau deja locul 3 asigurat, jucătorii din Starchiojd au luptat până la final și au plecat cu toate punctele de la Câmpina. S-au marcat nu mai puțin de 12 goluri, scorul final fiind un incredibil 7-5 pentru AS Starchiojd. Din păcate după acest rezultat, Sportul Câmpina nu mai are nici o șansă de salvare, astfel duminica viitoare vor întâlni pe Unirea Cocorăștii Colț, echipă care se bate la titlu, ocupând primul loc în Superliga A Prahova.

 

AFC Bănești-Urleta - CS Câmpina

Formația pregătită de Claudiu Dumitrescu avea nevoie de o victorie în ultima etapă a Ligii A Prahova pentru a încheia sezonul pe locul 2.

Câmpinenii au deschis scorul după doar 5 minute de joc prin Duță, pentru ca în minutul 11 să fie deja 2-0, grație reușitei lui Petrescu. Gazdele au izbutit să reducă din diferență, însă câmpinenii au reușit să marcheze și după pauză. Mai întâi Bărcănescu a dus scorul la 3-1, apoi Petrescu a reușit dubla în minutul 75' stabilind astfel scorul final, 4-1 pentru formația câmpineană.

CS Câmpina încheie pe locul 2 cu 78 de puncte acumulate în 34 de etape, la 14 puncte în spatele campioanei CSO Tricolorul Breaza (92 puncte). A fost un sezon bun în Liga A Prahova, în care jucătorii au prestat un fotbal de bună calitate. Podiumul este completat de ASCS Petrolul 95 Ploiești care a acumulat 76 de puncte.

 

CSO Boldești-Scăeni - ACS Triumf Poiana Câmpina

La polul opus al clasamentului din Liga A Prahova, Poiana Câmpina termină sezonul cu o înfrângere la scor. Gazdele au controlat în permanență jocul și au reușit să se impună cu 5-0. Astfel Poiana Câmpina termină pe locul 13, după 34 de etape în care au alternat partidele reușite cu partidele mai slabe. Acumulând 40 de puncte, poienarii nu au avut nici o emoție în ceea ce privește retrogradarea, deoarece CS Strejnicu și CSC Berceni au fost două echipe mult sub nivelul competiției, acestea acumulând 0 și respectiv 8 puncte.

 

Unirea Lacul Turcului - FC Muscelul Câmpina

Duminică FC Muscelul Câmpina a efectuat ultima deplasare din actualul sezon, până la Balta Doamnei unde a întâlnit "lanterna roșiei" din seria Vest a Ligii B Prahova.

Asemenea ultimului meci dintre cele două, disputat chiar în Sâmbăta Paștelui pe sinteticul de la Petrol, FC Muscelul Câmpina a reușit să se impună la scor, marcând majoritatea golurilor în repriza a doua.

Pentru câmpineni a deschis scorul Sebi Cârstoiu în minutul 26'. Ambele echipe au "păstrat" golurile pe repriza secundă. În minutul 53' Cadafaru a dublat avantajul oaspeților, apoi Epurescu a marcat o dublă în doar 6 minute (72' și 78'). Golul 5 al celor de la Muscelul Câmpina a fost înscris de Gabriel Fătu cu 4 minute înainte de finalul celor 90' de minute. FC Muscelul Câmpina s-a impus cu 5-1 și se luptă în ultima etapă pentru clasarea pe locul 4.

 

Duminică se termină toate competițiile județene la seniori, iar FC Muscelul și Sportul Câmpina se pregătesc să "tragă cortina" peste sezonul 2022/2023:

 

Duminică 18.06.2023 Liga B Prahova seria Vest etapa 28:

FC Muscelul Câmpina - CS Mănești 2013 Băltița (Stadion Ticiu Florinaș - Băltița)

 

Duminică 18.06.2023 Superliga B Prahova etapa 34:

Unirea Cocorăștii Colț - Sportul Câmpina (Stadion Cocorăștii Colț)

 

Felix Precup