Doi câmpineni pe podium la un turneu de tenis desfășurat în Albena, Bulgaria.

Sport (Categoria articolului)

Pentru amatorii de tenis, turneul Platinum Albena Open, reprezintă ”vacanța” perfectă. În perioada 13-17 Iulie 2023, zeci de joacători din România, Bulgaria, Moldova, Ungaria, Cehia și chiar Bahrain, se strâng la Albena Tennis Center, pentru unul dintre cele mai așteptate turnee din circuitul Sportya.

În mod tradițional turneul atrage și mulți jucători din Câmpina, care în trecut au reușit rezultate notabile, cel mai recent fiind victoria câmpineanului Mihai Dochia în turneul de Nivel 9, în anul 2021.

În acest an 2 seniori câmpineni si unul din Băicoi au reușit să obțină rezultate notabile la categoria de vârstă 50+.

Răzvan Roncea a reușit să câștige turneul de nivel 6 la categoria de vârstă 50+. Acesta o obținut 4 victorii și o înfrângere. Singura înfrângere a venit în primul meci al grupei împotriva unui sportiv din Bulgaria:  Yordan Zhelev, care l-a învins pe jucătorul din Baicoi în urma unui maxi tiebreak (1-6, 6-4, 10-6). Yordan Zhelev și Adrian Roncea s-au întâlnit și în finala turneului. De această dată Adrian Roncea a reușit să se impună în două seturi cu scorul 6-3, 7-5, câștigând competiția.

Cel de al doilea succes pentru prahoveni a venit tot la categoria de vârstă 50+. La turneul de nivel 5, finala a fost 100% câmpineană, disputată între Aurelian Diniță și Răzvan Florescu. Ambii au avut un parcurs impecabil, până în finală câștigând toate meciurile în minimum de seturi. Finala dintre cei doi jucători din oraș a fost câștigată de Răzvan Florescu în două seturi 6-3, 6-1.

 

Felix Precup