Superliga B1 seria Nord: FC Muscelul Câmpina - Progresul Provița de Jos  

Sport (Categoria articolului)

 

FC Muscelul Câmpina a câștigat un meci epuizant din punct de vedere psihic pentru jucătorii și stafful gazdelor, mai ales din cauza comportamentului celor de la Progresul Provița dea Jos.

A fost un mare contrast între jocul celor două echipe, FC Muscelul Câmpina a încercat să joace fotbal, în timp ce formația din Provița a încercat doar să fragmenteze jocul și să provoace scandal… Prima repriză s-a terminat la egalitate, 0-0, singurul moment important fiind o fază la care oaspeții au cerut vehement penalty.

Repriza secundă a început în aceeași notă. Câmpinenii au reușit să deblocheze pană la urma tabela în minutul 51’ după o execuție de generic a lui Ionuț Mititelu, direct la vinclu. Echipa din Câmpina și-a dublat avantajul în minutul 64’ grației reușitei lui Daniel Butuza. Imediat după gol, unul dintre jucătorii oaspeților a început scandalul cu un delegat al FC Muscelul de pe margine, încercând să îl lovească de două ori cu mingea și folosind un limbaj greu de reprodus. Chiar dacă jucătorul a comis până în momentul respectiv mai multe faulturi dure, arbitrul partidei a decis să îl ierte, acesta scăpând doar cu galben până la finalul meciului. În minutul 82’ Sabin Stoica a redus din diferență, însă până la fluierul de final al meciului, scorul a rămas neschimbat, 2-1 pentru FC Muscelul Câmpina.

Din păcate, după meci, cei de la Progresul Provița de Jos au continuat să protesteze și să își acuze adversarii că “au plătit arbitrii” ca să câștige… Totuși cei avantajați de arbitraj au fost oaspeții, deoarece în ciuda faulturilor foarte dure și repetate pe care le-au comis, au scăpat fără cartonașe roșii. Indiferent cât de permisiv este arbitrajul, înțelegem cu greu de ce o echipă alege să practice un joc care ar putea produce accidentări grave, într-o ligă în care majoritatea jucătorilor vin la meciuri din pasiune pentru fotbal…

 

Felix Precup