HM Junior a ratat calificarea în Turul III al Campionatului Național, dar a reaprins pasiunea pentru fotbal în Câmpina

Sport (Categoria articolului)

Chiar dacă nu au reușit să se califice printre ultimele 8 cele mai bune echipe din țară, jucătorii de la HM au trăit o seară memorabilă, când au observat că în tribunele stadionului ICIM din Brașov se aflau mai mulți suporteri câmpineni decât brașoveni. Cu mașinile personale sau chiar cu trenurile sau autocare, aproape 100 de câmpineni au venit până la Brașov pentru a își susține favoriții. Mai exact 82 de suporteri câmpineni au arătat un suport extraordinar chiar și în deplasare, având în vedere că la unele echipe din Câmpina nu se strâng 80 de spectatori nici la meciurile pe teren propriu.

 

Meci dramatic la Brașov, câmpinenii au luptat până la sfârșit, însă loteria penalty-urilor a fost favorabilă gazdelor.

 

Pe un teren sintetic de slabă calitate, cei de la ACS Kids Tâmpa Brașov s-au folosit de suprafața de joc care le-a avantajat jocul bazat pe multe artificii tehnice și multe pase în lateralul terenului. Brașovenii au pasat mult în poziții din care nu ar fi creat vreun pericol pentru poarta adversă, dar i-au obligat pe câmpineni să alerge mult în încercarea de a recupera balonul.

Kids Tâmpa au deschis scorul în urma unei lovituri de la marginea terenului, după ce mai întâi unul dintre atacanți a trimis mingea în bară, apoi a reluat-o în poartă. Cei de la HM Junior au reacționat instant, reușind egalarea imediat după reluarea jocului de la mijlocul terenului.

În repriza secundă lucurile păreau să meargă bine pentru câmpineni, care au reușit să preia conducerea pe tabelă. Cei de la Kids Tâmpa au urmat însă "scenariul" din prima repriză reușind să egaleze la doar două minute după ce au căzut în dezavantaj. Au urmat apoi minute bune în care gazdele au profitat de diferența de vârstă și de superioritatea fizică, dominând jocul și reușind să obțină o lovitură de pedeapsă pe care au transformat-o fără emoții. Elevii lui Daniel Hagianu au luptat însă până la final, reușind egalarea în minutul 90'.

 

ACS Kids Tâmpa, salvați de fluierul final și de ratările câmpinenilor.

Ca rezultat al celor 20 de minute în care brașovenii au depus un efort considerabil pentru a marca golul 3, a urmat o cădere fizică, încercând să degajeze orice minge și să fragmenteze jocul. Drept urmare, pe lângă golul egalizator, în minutele de prelugire HM Câmpina a mai avut două ocazii mari de a marca, printre care și o bară la una din ultimele faze ale meciului. Arbitrul central a fluierat finalul jocului într-un moment în care câmpinenii dominau clar jocul. Probabil dacă s-ar fi jucat și două reprize de prelungiri, rezultatul ar fi fost diferit.

La loviturile de departajare cele două formații au mers cap la cap până la scorul de 5-4 pentru ACS Kids Tâmpa, ultimul executant dintre primii 5 de pe lista câmpinenilor, copleșit de emoții a avut o execuție mai nereușită care i-a permis portarului advers să pareze lovitura.

 

Sportivitate la final. Staff-urile celor două echipe s-au felicitat reciproc, iar fotbaliștii câmpineni au părăsit terenul în aplauzele fanilor.

După sărbătorirea victoriei, antrenorul de la ACS Kids Tâmpa Brașov, a venit în zona băncii tehnice de la HM felicitând adversari pentru acest joc superb de fotbal pe care ambele echipe l-au prestat. Deși vizibil afectați, jucătorii de la HM Junior Câmpina au ieșit de pe teren în aplauzele fanilor, cărora le-au mulțumit pentru susținere.

După acest meci, chiar dacă toată echipa simțea că se poate și mai mult, HM Junior Câmpina se poate mândri că este una dintre primele 16 echipe de U19 din România.

O performanță notabilă considerând faptul că există peste 40 de campioane județene în fiecare an și peste 200 de echipe care iau startul în fiecare an în competițiile județene și ale Municipiului București.

 

Felix Precup