Muscelul Câmpina a dominat etapa trecută. Meciuri slabe pentru restul echipelor câmpinene. Un arbitru din Câmpina a oficiat un meci din Liga II la Galați.

Sport (Categoria articolului)

Dintre toate echipele reprezentate ale municipiului, FC Muscelul Câmpina a reușit cel mai bun joc în Liga B Prahova Seria Vest.

Echipa reprezentativă a comunității de „old boys” a Ligii Muscel de minifotbal a dominat în mare parte meciul disputat pe Terenul Sintetic „Petrol” împotriva celor de la Unirea Lacul Turcului. FC Muscelul a deschis scorul în urma unui penalty acordat de arbitrul central, după o fază la care jucătorul gazdelor Mîrsanu a suferit o accidentare destul de serioasă. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Laurențiu Albu în minutul 33. Gazdele au fost în avantaj doar câteva minute pentru că foarte rapid Andrei Miu a restabilit egalitatea în urma unei faze fixe. FC Muscelul a intrat totuși cu avantaj pe tabelă la pauză, după ce același Laurențiu Albu a dublat în minutul 42. Scorul final a fost stabilit de Florin Motoroiu, care a scăpat singur de la jumătatea terenului și a încheiat cursa cu golul 3 al câmpinenilor. Diferența de scor putea fi mai mare, însă gazdele au ratat mai multe ocazii clare pe parcursul partidei, inclusiv o ratare nefericită cu poarta liberă. FC Muscelul Câmpina a obținut așadar o victorie importantă în fața celor de la Unirea Lacul Turcului cu scorul de 3-1 și a urcat pe locul 3 al seriei Vest din Liga B.

Ploaie de cartonașe pe terenul Petrol

Tot pe Terenul Sintetic „Petrol”, în meciul disputat de CS Câmpina, nervii au fost la ordinea zilei. Într-un alt meci considerat derby și onorat în număr mare de fani, jocul a fost dominat de o nervozitate la nivelul terenului transmisă și în tribune. Atât CS Câmpina cât și AFC Brebu aveau șansa de a-și adjudeca victoria, însă ocaziile mai mari le-au ratat gazdele, lucru care i-a costat în economia rezultatului final. Mugurel Dedu râmane omul cu golurile pentru CSC, acesta marcând din nou, de această data a reușit un șut spectaculos cu care a deschis scorul în minutul 33.

În actul secund ambele echipe au ratat ocazii importante de a marca. CS Câmpina părea că, deși a cedat posesia, putea rezista atacurilor adversarilor care căutau egalarea. Totul a recidivat însă când o minge centrată în careu a fost atinsă cu mâna de un fundaș câmpinean şi arbitrul a descis să lase jocul să continuie. Jucătorii și staff-ul brebenilor și-au ieșit din fire pentru că au mai fost 3 astfel de incidente similare în careul gazdelor; ca să fim obiectivi trebuie să recunoaștem că AFC Brebu merita cel puțin un penalty. Arbitul central a trebuit să înceapă să împartă cartonașe galbene. Deplasat până în zona băncilor technice pentru a sancționa doi oficiali de pe bancă celor din Brebu, arbitrul a fost din nou în centrul unei faze stranii, când unul dintre cei sancționați, fiind aproape de arbitru, a vrut să îi dea peste mână. Astfel centralul Ciprian Piciu, i-a acordat imediat al doilea galben, la doar câteva secunde și cel de al doilea oficial a primit catonaș roșu, pentru că nu s-a oprit din a protesta vehement. Nu s-au terminat aici fazele în care brigada de arbitrii a fost în centru atenției. Arbitrul a dictat lovitură liberă la o intervenție la care jucătorii din Câmpina au considerat că nu trebuie sancționați și s-au strâns în jurul arbitrului central ca să argumenteze. Nici portarul nu se afla prea bine poziționat, fiind ocupat să argumenteze și el cu arbitrul asistent. În acest moment de lipsă de concentrare, au gândit mai limpede și au executat scurt și rapid lovitura liberă iar lui Dima nu i-a rămas decât să trimită balonul în poarta goală. Până la final scorul a rămas neschimbat.

Astfel, într-un meci predominat de nervi și greșeli, CS Câmpina a remizat cu scorul de 1-1 în fața celor de la AFC Brebu. Din această partidă nu s-au putut remarca decât marcatorii celor două goluri, și poate evoluția arbitrului asistent Adina Ciobanu care, contrar atmosferei generale, nu a avut parte de incidente pe partea de atac unde era situată și a reușit să nu atragă niciun incident prin deciziile ei. La final jucătorii de la AFC Brebu au sărbătorit cu un mic grup de fani care au făcut deplasarea până la Câmpina, iar bucuria oaspeților a continuat și la vestiare.

N-au rezistat în fața „lupilor”

Dacă pe Terenul „Petrol” au fost multe incidente de povestit, nu putem spune prea multe despre meciul disputat de ACS Triumf Poiana Câmpina la Ploiești. Este vorba de meciul jucat vineri, pe terenul de la Sala Sporturilor, împotriva celor de la ASCS Petrolul 95 Ploiești. Deși se știa de la început că lotul „lupilor” este mult superior, Poaina a fost încurcată că nu s-a putut baza pe mai mulți jucători care au primit cartonaș roșu etapa trecută. ASCSC Petrolul s-a impus fără probleme cu scorul de 7-1.

Ca să încheiem seria de nereușite din fotbalul câmpinean din acest weekend, nici Sportul Câmpina nu a reușit să câștige, ba mai mult, echipa a reușit „perfomanța de a nu marca împotriva unei echipe care a jucat fără portar majoritatea partidei. Încă din minutul trei portarul celor de la Progresul Bucov a primit cartonaș roșu, iar pe banca bucovenilor nemaiaflâdu-se niciun portar de rezervă, gazdele au fost nevoite să joace cu un jucător de câmp între buturi mai bine de 87 de minute. Sportul Câmpina a reușit să marcheze doar în proprie poartă, un autogol ce a pus gazdele în avantaj. Lazăr a închis tabela în repriza secundă, iar Progresul Bucov a învins Sportul Câmpina cu scorul de 2-0.

 

 

Arbitru câmpinean în Liga II

În final trebuie menționat că Mihai Amorăriței, arbitru câmpinean a fost delgat de FRF să oficieze partida de Liga II dintre Oțelul Galați și Viitorul Tg.Jiu, partidă câștigată de gălățeni cu scorul de 2-1. Pentru echipele municipiului urmeză o nouă etapa la final de săptămână.

 

Următoarele meciuri

Sâmbătă 08.10.2022 Liga A Prahova, etapa 10:

CSO Boldești Scăeni – CS Cămpina (Stadion „Viorel Mateinau”; Boldești)

Sâmbătă 08.10.2022 Liga A Prahova, etapa 10:

ACS Triumf Poiana Câmpina – CS Strejnicu 2021 (Stadion Poiana Câmpina)

Duminică 09.10.2022 Superliga B Prahova, etapa 10:

Sportul Câmpina – CSO Mizil (Stadion „Rafinăria Steaua Română”; Câmpina)

Duminică 09.10.2022 Liga B Prahova Seria Vest, etapa 7:

CS Mănești 2013 Băltița – FC Muscelul Câmpina (Stadion „Piciu Florniaș”; Băltița)

 

Felix Precup