Spectacol pe sinteticul de la Petrol! CS Câmpina a câștigat clar derby-ul cu Poiana iar FC Muscelul a făcut instrucție cu Lacul Turcului.

Sport (Categoria articolului)

CS Câmpina - ACS Triumf Poiana Câmpina

Înfruntarea dintre cele mai bine cotate echipe ale orașului a promis și a livrat! Pe Terenul Sintetic "Petrol" spectacolul a fost la el acasă.

Cum era de așteptat, deși diferența dintre loturile celor două echipe este evidentă, Poienarii au încercat să suplimenteze diferența de valoare prin muncă, însă experiența elevilor lui Claudiu Dumitrescu a făcut diferența pe teren.

Fanii, care de altfel au umplut cele două tribune, nu au trebuit să aștepte mult pentru primul gol, Diaconu a deschis scorul încă din minutul 5', aducând echipa gazda în avantaj. A urmat un pasaj de joc în care CS Câmpina s-a bucurat de posesia balonului, dar nu a reușit să marcheze. Asta până în minutul 35' când căpitanul câmpinenilor, Mugurel Dedu a transformat fără emoții o lovitură de la 11 metri. Eforturile poienarilor de a reveni în joc au fost răsplătite în minutul 40', când arbitrul Iulian Popișteanu a acordat din nou lovitură de pedeapsă, transformată apoi cu ușurință de atacantul oaspeților.

Deși scorul la pauza (2-1), dădea câteva speranțe echipei din Poiana Câmpina, aceasta nu au reușit să creeze niciun pericol la poarta apărată de Antal. În minutul 55' defensiva poienarilor a cedat din nou în fața lui Dedu, care a înscris pentru 3-1. Faza meciului a venit însă în minutul 76' atunci când Petrescu a profitat de o ieșire hazardată a portarului de la Poiana Câmpina și a trimis mingea în poarta de la jumătatea terenului, marcând probabil golul sezonului. Scorul final a fost stabilit de Mugurel Dedu care a reușit un hattrick după ce a transformat o nouă lovitură de pedeapsă acordată de arbitrul central. CS Câmpina s-a impus în final 5-1, după un meci plăcut, mult mai bun decât cel din tur, fără scandal sau alte incidente neplăcute.

 

FC Muscelul Câmpina - Unirea Lacul Turcului

Etapa trecută cei de la Muscelul Câmpina s-au lovit de o situație neplăcută, dar au câștigat până la urmă 3 puncte la "masa verde", chiar dacă meciul se terminase inițial 1-1. În urma unei contestații depuse împotriva unui jucător de la Viitorul Provița de Sus, care a făcut substituire de identitate (adică a jucat pe legitimația unui alt coleg de echipă), comisia de disciplină a omologat meciul cu 3-0 în favoarea câmpinenilor. Cu toate acestea, jocul prestat etapa trecută a lăsat un gust amar formației pregătite de Claudiu Mutu, care de această dată a abordat meciul cu mai multă seriozitate.

Despre partidă nu sunt prea multe de zis, oaspeții jucând total neinspirat. în timp ce gazdele au profitat la maxim de forma slabă a adversarilor. Scorul final a fost 7-1, consemnând astfel cea mai mare victorie, ca diferența de scor, obținută de FC Muscelul Câmpina până în prezent. De notat și faptul că antrenorul oaspeților, probabil dezamăgit de jocul echipei, a fost trimis în tribune după ce a luat două cartonașe galbene în decurs de doar câteva secunde, mai întâi pentru proteste, apoi pentru că a adresat injurii arbitrilor.

Pentru FC Muscelul Câmpina au marcat: Sebastian Cîrstoiu (14'), Claudiu Prună (27'), Daniel Butuza (37', 58'), Tiberiu Melegea (76'), Adrian Cafadaru (87'). Golul de onoare al oaspeților a fost marcat de Florin Bolboceanu în minutul 78'.

 

Olimpia Cireșanu - Sportul Câmpina

Cu mari probleme de lot, Sportul Câmpina a făcut una dintre cele mai lungi deplasări din Superliga B, până în satul Cireșanu, aproape de Județul Buzău. Cu jucători accidentați, sau absenți din motive personale, câmpinenii au trimis în teren nu mai puțin de 5 jucători de la echipa de juniori U16. Din păcate, aceștia au fost nevoiți să se recunoască învinși cu scorul de 1-3, unicul gol al câmpinenilor fiind marcat de Corneanu.

Din păcate situația din clasament devine critică, Sportul Câmpina picând după rezultatele acestei etape pe ultimul loc în Superliga B.

 

Programul etapei viitoare:

 

Sâmbătă 29.04.2023 Liga A Prahova etapa 26:

ACS Triumf Poiana Câmpina - Petrolul 95 Ploiești (Stadion Poiana Câmpina)

 

Sâmbătă 29.04.2023 Liga A Prahova etapa 26:

AFC Brebu - CS Câmpina ( Stadionul Brebu)

 

Duminică 30.04.2023 Superliga B Prahova etapa 26:

Sportul Câmpina - Progresul Bucov (Stadionul "Rafinăria Steaua Română"; Câmpina)

 

Duminică 30.04.2023 Liga B Prahova seria Vest etapa 21:

CS Mănești 2013 Băltița - FC Muscelul Câmpina (Stadion "Piciu Florinaș"; Băltița)

 

Felix Precup