Poiana Câmpina rămâne din nou fără fotbal. Echipa locală nu s-a înscris în noul sezon de Liga A Prahova.

Sport (Categoria articolului)

Din nou ni se arată cum în România istoria și tradiția sportivă nu are importanță în fața banilor. Am asistat în ultimii ani cum nume grele precum: Oțelul Galați, Petrolul Ploiești, Unirea Urziceni, Farul Constanța, Corvinul Hunedoara, Politehnica Timișoara, Politehnica Iași, UTA Arad, Ripensia Timișoara, Gaz Metan Mediaș, Sportul Studențesc, Progresul București, FC Bacău, Gloria Bistrița, Flacăra Moreni, CSU Dunărea Galați, au dispărut din diferite motive, de cele mai multe ori fiind vorba de probleme financiare. Dacă am sta să enumerăm toate numele de tradiție dispărute am umple vreo 10 pagini, așa că am încercat să enumerăm doar câteva dintre brandurile istorice de care microbiștii români s-au îndrăgostit de-a lungul anilor. Majoritatea numelor menționate mai sus, după desființare, au luat-o de la zero, din ligile inferioare, ajungând din nou în primele eșaloane din fotbalul românesc, toate ținute în viață de pasiunea suporterilor pentru fotbal.

La Poiana Câmpina au fost mai multe încercări de a "resuscita" fotbalul, după ce în anul 2008, FCM Câmpina echipă care activase timp de 70 de ani în prim-planul fotbalului românesc, s-a desființat. Au urmat apoi încercările AFC Fortuna Poiana Câmpina și ACS Triumf Poiana Câmpina. Din păcate ambele echipe s-au lovit de probleme financiare și astfel în 2023, la Poiana Câmpina nu se mai joacă fotbal la seniori.

31 Iulie 2023 era ultima dată pentru cluburile care doreau să își depună la AJF Prahova dosarele de participare în noul sezon de fotbal județean. Din păcate ACS Triumf Poiana Câmpina nu s-a înscris cu nici o echipă de seniori în noul sezon. Sub numele clubului va mai evolua doar o grupă de juniori.

În acte ACS Triumf Poiana Câmpina a fuzionat cu Progresul Drăgănești. Practic echipa din Dragănești și-a asigurat locul din Liga A Prahova ocupat de echipa din Poiana Câmpina, clubul din Drăgănești venind cu banii și jucătorii. Meciurile de acasă se vor juca la Drăgănești.

Motivul invocat pentru dispariția echipei ACS Triumf Poiana Câmpina este lipsa de fonduri, chiar dacă președintele clubului a făcut tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple. Acesta nu a găsit susținerea necesară pentru a putea continua activitatea echipei de seniori.

Când se va mai juca fotbal din nou la Poiana Câmpina nu se știe, singurul lucru cert fiind că zecile de suporteri care veneau meci de meci la stadion să își susțină echipa locală, nu vor mai avea parte de fotbal în acest sezon.

 

Felix Precup