Prima victorie din istoria echipei FC Muscelul Câmpina. Meciuri spectaculoase disputate și de restul echipelor din Câmpina.

Sport (Categoria articolului)

Pentru fotbalul câmpinean weekend-ul a început cum nu se putea mai bine.

În prima jumătate a zilei de sâmbătă, CS Câmpina a primit vizita unei echipe de mare de tradiție din fotbalul prahovean - CS Scorțeni Mislea, iar FC Muscelul Câmpina a căutat primele puncte la nivel profesionist.

Din Liga B Seria Vest vine cea mai importantă știre: FC Muscelul Câmpina a reușit prima victorie într-un meci oficial. A fost o victorie muncită, pe un teren greu, unde puține echipe reușesc să se impună. La Mislea câmpineni au acuzat un joc agresiv practicat de formația gazdă, dar cu toate acestea au reușit să marcheze și să iși asigure victoria. Unicul gol al partidei a fost marcat în prima repriză în minutul 44 de Pleșa. Chiar dacă CS Scorțeni Mislea a forțat în atac pe toată durata reprizei secunde, munca defensivă a celor de la FC Muscelul a fost răplătită, astfel aceștia au câstigat la limită cu scorul de 1-0.

Tot sâmbătă, la Câmpina s-a deplasat o echipă de mare tradiție și foarte iubită în fotbalul prahovean: CSO Tricolorul Breaza. Vizita unei echipe mari s-a văzut atât pe teren cât și în tribune. Stadionul Petrol a fost neîncăpător pentru sutele de spectatori veniți la meci. Mulți dintre ei nu au avut loc în tribune și au stat pe lângă zona vestiarelor sau la garduri. Pe teren jucătorii de la CS Câmpina au intrat motivați, cu gândul de a fi prima echipa care îi învinge pe brezeni în acest sezon. Partida a fost foarte echilibrată. CS Câmpina a deschis scorul rapid, în minutul 9 când, de la marginea suprafeței de pedeapsă, Dedu a trimis mingea la vinclu cu o execuție frumoasă. Tricolorul a reușit egalarea în minutul 32’, în urma unei centrări din fază fixă, pe care Ovidiu Gheorghe a reușit să o reia cu capul către poartă. Pe finalul primei reprize, oaspeții puteau trece în avantaj, dar atacantul brezenilor a ratat singur cu portarul expediind mingea în bară. În minutul 55 a venit golul victoriei pentru CS Câmpina, când Bărcănescu a profitat de o greșeală a unui dintre apărătorii adverși, care și-a deviat mingea către propria poartă din apropierea careului. Astfel CS Câmpina a învins Tricolorul Breaza cu scorul de 2-1.

Din păcate ACS Triumf Poiana Câmpina și Sportul Câmpina nu au reușit să obțină puncte din partidele din acest weekend. Deși a câștigat Superliga B sezonul trecut, Poiana Câmpina nu se regăsește în acest început de sezon, ACS Atletic United 1906 Ploiești i-a bătut fără drept de apel pe poienari pe teren propriu cu scorul de 4-1. Fotbalul din eșalonul superior al fotbalului prahovean se dovedește o provocare dificilă pentru ACS Triumf Poiana Câmpina, care nu are decât un singur punct obținut în acest sezon.

Sportul Câmpina a înregistrat de asemenea un eșec în acestă etapă, în Superliga B. După 3 victorii la rând, Carpați MEFIN Sinaia a oprit seria pozitivă a câmpinenilor. Pe Stadionul Carpați din Sinaia gazdele au marcat de trei ori și au primit un singur gol, astfel Carpați MEFIN Sinaia a învins cu scorul de 3-1.

Conform programului competițional anunțat de Asociația Județeană de Fotbal Prahova,  la nivelul ligilor superioare, în această săptămână se va disputa o etapă intermediară. Echipele câmpinene vor juca astfel:

 

Marți 13.09.2022 ora 17:00 Liga A Prahova, etapa 6:

ACS Triumf Poaiana Câmpina – CS Avântul Măneciu (Stadionul Triumf Poaiana Cămpina)

 

Marți 13.09.2022 ora 17:00 Liga A Prahova, etapa 6:

CS Mănești 2013 – CS Câmpina (Stadionul Coada Izvorului; Mănești)

 

Miercuri 14.09.2022 ora 17:00 Superliga B Prahova, etapa 6:

Sportul Câmpina – CS Blejoi 2 (Stadionul Rafinăria Steaua Română; Câmpina)

 

Duminică 18.09.2022 Liga B Prahova Seria Vest, etapa 4:

Voința Adunați -  FC Muscelul Câmpina (Stadionul „Parc” Breaza)

 

 

Felix Precup