Moment istoric pentru fotbalul feminin din Prahova. Două echipe din Ploiești s-au duelat în Cupa României.

Sport (Categoria articolului)

După foarte mult timp, două echipe de senioare din județul Prahova s-au duelat într-un meci oficial. Prahova Ploiești și Petrolul Ploiești au făcut spectacol în fața unei tribune pline.

Partida disputată între cele două echipe s-a desfășurat pe Stadionul "Metalul" din Filipeștii de Pădure, un stadion cu o suprafață bună de joc dar cu niște tribune ce reprezintă un adevărat pericol pentru spectatori.

Fetele au jucat un fotbal frumos, fără intrări dure, cu un ritm plăcut spectatorilor și cu multe goluri. Petrolul Ploiești a deschis scorul în minutul 14' prin Mihaela Pirnau, tot ea stabilind scorul pauzei (2-0) grație golului marcat în minutul 45'.

Petrolul a făcut spectacol și în repriza secundă, bucurându-se de posesia balonului și încercând să învingă defensiva bine organizată a adversarelor. Aceeași Mihaela Pirnau a punctat și pentru 3-0 în minutul 58'. Golul de 4-0 a fost o adevărată bijuterie, Viorica Constantin marcând direct din corner. Scorul final a fost stabilit de Delia Bercaru în minutul 75'.

Petrolul Ploiești s-a impus cu 5-0, însă trebuie remarcat că Prahova Ploiești a trimis în teren multe junioare eligibile pentru categoria de vârstă U16, care s-au luptat exemplar cu mult mai experimentatatele adversare de la Petrolul Ploiești. Cele două echipe se vor întâlni din nou în weekend, într-un meci care marchează debutul ambelor formații în Liga a III a. Meciul se va desfășura pe Terenul de fotbal din cadrul bazei sportive "Vega".

 

Felix Precup