Georgeta Popescu, „colecționara de medalii”. Performanțele incredibile pentru sportiva din Câmpina, la Europene de bob din Germania.

Sport (Categoria articolului)

Într-o perioadă în care sportul se dovedește pentru oamenii politici mai mult o durere de cap din punct de vedere financiar, decât un domeniu în care să se caute performanța, mai sunt și sportivi câmpineni care reușesc rezultate notabile la cel mai înalt nivel și mai aduc câte o bucurie celor ce încă mai iubesc sportul.

Georgeta Popescu, nu a reprezentat doar Câmpina sau CSO Sinaia la Cupa Europei și Campionatul European de Bob, ce s-a desășurat simultan cu ultima etapă a cupei. Sportiva din Câmpina a reprezentat România cu succes.

La cele două competiții disputate pe pista din orașul german Winterberg, supercampioana din Câmpina a cucerit nu mai puțin de 5 medalii și alte două clasări în top 10, la probele la care a participat.

Toată munca depusă în acest sezon de Georgeta Popescu a fost răsplătită weekend-ul trecut când, la Cupa Europei, a obținut 3 medalii în urma clasărilor fruntașe în clasamentul general. Astfel, a fost premiată cu două medalii de argint și una de bronz, campiona noastră clasânduse pe locul 2 în clasamentul general al probei de bob 2 persoane, pe locul 3 în clasamentul general la monobob, și pe locul 2 în clasamentul general.

La Campionatul European, care s-a desfășurat în paralel în weekend, Georgeta Popescu a mai obținut două medalii și alte două clasări în top 10. Este vorba de două medalii de bronz la monobob și bob două persoane, la categoria de vârstă U23, în timp ce la categoria de vârstă U26 s-a clasat pe locul 5 la monobob și locul 6 la bob două persoane.

 

Felix Precup