Meciuri echilibrate în sferurile de finală ale Cupei Ligii Muscel

Sport (Categoria articolului)

Cu ocazia pauzei de la finalul turului de campionat a început și Cupa Ligii Muscel. Cele 8 echipe participante s-au duelat în această săptămână pentru un loc în semifinale.

 

Winchester - Black Vipers, meci decis de un penalty.

Duelul codașelor din clasament a fost la fel de echilibrat și în Cupă. Black Vipers a deschis scorul și au condus mereu cu diferență de un gol pe parcursul meciului, dar au fost egalați de fiecare dată. Chiar dacă nu a fost un meci prea spectaculos am avut parte de "dramā" în ultimele faze. La scorul de 4-3, când Black Vipers părea că se indreaptă spre semifinale, un fault făcut la jumătatea terenului a dus la un penalty pentru Winchester. Conform regulamentului în cazul în care o echipă comite 8 faulturi într-o repriză, adversarii primesc lovitură de pedeapsă. În acest fel Winchester a primit penalty în ultimele secunde de joc, pe care l-au și transformat. În urma loviturilor de departajare Winchester a învins cu 2-1 și s-a calificat pentru prima data în istorie în semifinalele cupei.

 

Confind - Foresta Brebu, un alt sfert decis la loviturile de departajare.

 

Foresta Brebu a avut un meci mai dificil decât se așteptau împotriva celor de la Confind. Brebenii au început bine și au deschis scorul repede, Confind a revenit și chiar a reușit să preia conducerea, însă la pauză tot Foresta Brebu conducea cu scorul de 4-3. În repriza secundă s-a marcat un singur gol, acela fiind golul egalării înscris de cei de la Confind, care de asemenea au ratat câteva ocazii importante de a obține calificarea înainte de finalul partidei. S-a terminat 4-4 și a fost nevoie și în acest meci de lovituri de departajare. Mai inspirați au fost brebenii care a transformat toate loviturile de la 7 metri și s-au calificat în actul următor după 4-4 în timpul regulamentar, respectiv 3-1 la penalty-uri.

 

Energia Breaza - Real, derby echilibrat cu arbitraj de cel mai înalt nivel.

Real căuta revanșa după finala cupei din sezonul trecut când au pierdut în fața rivalilor din Breaza. Derby-ul arbitrat de Mihai Amorariței, arbitrul aflat în lotul național pentru Liga 2, nu a dezamăgit nici de această dată. După egalul din urmă cu două săptămâni din campionat am avut din nou un meci echilibrat cu multe ocazii de ambele părți. Real a început forate bine însă Energia a întors scorul până în pauză. Repriza secundă a început de la scorul de 5-3 pentru brezeni. Cei de la Real au forțat în atac și au reușit să ajungă la diferență de un gol în spatele rivalilor. A urmat un final de meci în care mingea a fost mai mult la jucătorii de la Real care au cătat egalarea. Adversarii din Breaza au fost însă mai periculoși pe contre și chiar dacä au ratat o sumedenie de ocazii de a închide meciul, nici Real nu a mai reuși să marcheze. Derby-ul s-a terminat 6-5, iar Energia Breaza și-a încurcat din nou marii rivali la fel ca în campionat.

 

Portocala Mecanică - Team Green, meci câștigat clar de favoriți.

În ultimul sfert de finală, lumea se aștepta la un meci mai echilibrat, având în vedere că ambele echipe se aflau într-o formă foarte bună. Portocala însă și-a respectat statul de favorită și a rezolvat calificarea încă din prima repriză. Chiar dacă verzii au deschis scorul, Portocala a egalat după nici două minute, moment din care liderii din campionat au început să domine jocul și să marcheze. Avantajul de 5 goluri de la pauză s-a dovedit decisiv pentru Portocala Mecanică care a învins cu 7-4 și li s-a alăturat celor de la: Winchester, Foresta Brebu și Energia Breaza în semifinale.

Tragerea la sorți pentru stabilirea celor două semifinale va avea loc luni.