Alexandru Baron a devenit primul fotbalist câmpinean transferat de clubul Rayo Vallecano

Sport (Categoria articolului)

 

Originar din Câmpina și crescut de HM Junior Câmpina, Baron Damaschin Alexandru Gabriel, pe numele său complet, a fost transferat recent de clubul spaniol Rayo Vallecano. Clubul spaniol are o istorie de 99 de ani și a apărut în Vallecas, localitate ce a dispărut în anul 1950 când a fost anexată de capitala Madrid. În ciuda anexării orașului, Rayo Vallecano și-a continuat activitatea. Chiar dacă echipa nu a reușit până acum să câștige vreun trofeu major, fanii din Madrid s-au atașat rapid de această echipă, concurând la nivel local în popularitate cu giganții Real Madrid și Atletico Madrid sau alte echipe mai puțin cunoscute

Alexandru Baron a început fotbalul de mic, la HM Junior Câmpina la îndemnul tatălui său Oliver Baron, un iubitor al fotbalului. Chiar dacă tânărul Alexandru nu a fost inițial pasionat de fotbal, pe măsură ce a petrecut timpul pe terenul de joc a realizat că locul său este pe terenul de fotbal. De la HM a fost transferat la Petrosport Ploiești, apoi la Petrolul Ploiești, unde a evoluat în Campionatul de Juniori Republicani. Cariera lui Alexandru Baron în Spania a început la C.D.C. Moscardo, o echipă din Madrid înființată în anul 1945, dar care a jucat doar în diviziile inferioare din Spania. Jucătorul câmpinean a evoluat în Tercera Division, ligă în care a fost urmărit de echipa de scouting a clubului Rayo Vallecano.

Câmpineanul în vârstă de doar 20 de ani a trecut cu brio probele de la Rayo, semnând cu echipa din Madrid și reușind să strângă deja primele minute de joc la echipa a doua. Din surse apropiate jucătorului, acesta s-ar fi acomodat foarte bine la noua sa echipă, fiind deja desemnat de antrenor să execute anumite faze fixe la antrenamente. Alexandru Baron continuă să muncească din greu și speră că în curând va debuta la echipa mare, în La Liga.

 

Felix Precup