Fotbal. Prima etapă din acest sezon în care toate echipele câmpinene au câștigat.

Sport (Categoria articolului)

ACS Caraimanul Bușteni - FC Muscelul Câmpina

Muscelul Câmpina a jucat în ceea mai frumoasă deplasare a sezonului, la celebra baza sportivă "Caraimanul" din Bușteni. Un peisaj superb îi așteaptă de fiecare dată pe sportivii care pășesc pe gazonul terenului, deoarece este amplasat chiar la baza muntelui, vârful Caraiman, înălțându-se chiar din spatele stadionului.

Jocul de fotbal a oferit un spectacol pe măsura peisajului natural, mulți jucători intrând pe teren din plăcerea să joace pe stadionul istoric din Bușteni. Veteranul Viorel Berbec a deschis scorul pentru gazde cu un șut superb din afara careului, trimis direct în vinclul porții. În minutul 31' după o lovitură liberă executată bine, mingea lovește bara transversală și apoi, un alt veteran, Stelian Pantaia reia balonul cu capul și restabilește egalitatea. Alexandru Zamfir îi aduce din nou pe cei de la Caraimanul Bușteni în avantaj după ce a profitat de o greșeală inexplicabilă a portarului Ionuț Diaconu. La pauză scorul a fost 2-1 pentru gazde.

Repriza a doua a început rău pentru câmpineni, aceștia practicând un joc confuz în care nu reușeau să păstreze posesia balonului. Pe fondul mai multor greșeli individuale jucătorii din Bușteni și-au creat mai multe ocazii de gol, de care nu au reușit însă să profite.

Finalul de meci a fost unul nebun, iar experiența antrenorului Mircea Hagianu a adus victoria campinenilor. Acesta a decis să riște și să introducă doi jucători de atac. Cei doi jucători au marcat câteva minute mai târziu pentru victorie. Alexandru Burloiu a restabilit egalitatea în minutul 87' și tot el a marcat și golul de 3-2 în minutul 90+1'. Pentru ca revenirea să fie completă, Daniel Butuza a marcat golul de 4-2 la doar câteva minute distanță, stabilind scorul final.

 

Tineretul Poienarii Burchii - Sportul Câmpina

Sportul Câmpina a întâlnit una dintre codașele clasamentului în deplasare. A fost un joc mai dificil decât o arată diferența din clasament, gazdele dovedindu-se un adversar incomod.

Tineretul Poienarii Burchii a deschis scorul în startul partidei, apoi Sportul Câmpina a restabilit egalitatea în minutul 42' prin Biro.

Câmpinenii au gestionat mai bine repriza secundă, reușind să domine jocul și să își creeze mai multe ocazii de gol. Oaspeții au intrat în avantaj în urma unui penalty transformat de Corneanu. Pe final de joc, venind de pe banca de rezerve, C. Constantin marchează și stabilește scorul final 3-1 pentru Sportul Câmpina.

 

CS Unirea Urlați - CS Câmpina

CS Câmpina a jucat în deplasare pe un teren total potrivnic jocului de fotbal, de pe care iarba lipsește cu desăvârșire.

Pe o suprafață de joc în care este aproape imposibil să practici un joc de calitate, câmpinenii au reușit totuși să domine jocul și să își creeze mai multe ocazii la poarta adversă. Golul victoriei a venit târziu, marcat de Claudiu Dumitrescu în minutul 72'. CS Câmpina pune astfel capăt seriei de 3 meciuri fără victorie.

 

Programul etapei viitoare:

Duminică 15.10.2023 Liga A Prahova, etapa 11:

AFC Bănești-Urleta - CS Câmpina (Stadion "AFC"; Bănești)

 

Duminică 15.10.2023 Superliga B1 seria Nord, etapa 8:

Sportul Câmpina - Progresul Aluniș (Stadion "Rafinăria Steaua Română"; Câmpina)

 

Sâmbătă 14.10.2023 Superliga B1 seria Nord, etapa 8:

FC Muscelul Câmpina - Viitorul Cosminele (Teren Sintetic "Petrol"; Câmpina)

 

Felix Precup